Начало Лайфстайл За свободното време Светски шум Натали Портман развенчава митове за веганизма

Натали Портман развенчава митове за веганизма

 Натали Портман развенчава митове за веганизма - изображение

Натали Портман разсейва някои от най-често срещаните порешни схващания за веганството - етически и икономически. Холивудската актриса отговаря на редица въпроси, свързани с диетата си в кратът клип нa "PopSugar".  

Първо, тя се обръща към повсеместния скептицизъм относно веганизма и факта, че хората ядат месо от векове. "Е, хората са правили много неща от началото на времето, с които вече не се занимаваме", уверява ни 37-годишната актриса. И въпреки опасенията, че веганите могат да ходят по срещи само с хора от техния вид, т.е. други вегани, Натали е на друго мнение: 

"Съпругът ми далеч не е веган, но аз се срещам с него всеки ден!"

Що се отнася до отглеждането на семейството и растителните диети, според Портман всеки има правото  да реши как да се храни и тя не би наложила на децата или мъжа в живота си своята лична идеология. Звездата от "Черния лебед" признава и за временното неудобство, което изпитва, когато споделя с хората, че е веган. Притеснението й произлиза от страха да не бъда определяна като твърде "придирчива".

Тя също така обяснява, че решението й да се лиши от животинските продукти не оказва влияние на социалния й живот или срещите с хора, които ядат месо. "Обичам да прекарвам времето си с хора, които се хранят както пожелаят. Считам, че всеки трябва да взима решения за себе си".

В отговор на твърденията, че е "ужасно скъпо да си веган", Портман посочи тестени изделия, ориз и боб като едни от най-евтините продукти за вегани, предлагани в супермаркетите. На въпроса дали някога е изпитвала съжаления към растенията, актрисата обясни: "Не мисля, че растенията изпитват болка, поне до колкото съм запозната."

По статията работи: Наталия Тотева

Източник: independent.co.uk, imdb.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлИсторияСнимкиЛюбопитноНовиниРецептиСоциални грижиАлт. медицинаАнкети