Начало Лайфстайл За свободното време Светски шум Наоми Кембъл, Линда Еванджелиста и други за това "какво е да си модел"

Наоми Кембъл, Линда Еванджелиста и други за това "какво е да си модел"

Наоми Кембъл, Линда Еванджелиста и други за това "какво е да си модел" - изображение

Нека се върнем за момент към 90-те: вълнуващото недалечно минало (годините преди Инстаграм), когато уличният стил беше в началото си и моделите се подбираха не спрямо това кои са станали, а кои имат потенциала да бъдат. В индустрията цареше лятно време и животът беше лесен. Тогава модели се откриваха в търговките центрове много повече, отколкото чрез предварителна кандидатура.

Но е лесно да се види защо няма по-добро време да бъдеш модел от сегашното. Списание "LOVE" обяви Инстаграм конкурс, в който всяка жена между 18 и 23 годишна възраст може да публикува снимка с хаштаг #LOVEME20 и описание защо заслужава да бъде избрана. Двадесетте финалистки ще бъдат поканени на фотосесия в Ню Йорк в края на този месец. "Най-добрите модели за мен са дихотомични – едновременно уникални и недосегаеми, но в същото това време разпознаваеми", твърди Ричард Хабърли.

Списание

Четири от най-известните лица на списанието отговарят на въпроса "Какво е да си модел?". Вижте какво мислят:

Линда Еванджелиста:

"Да си модел днес е равнозначно на това да бъдеш част от нестихващи диалози за красота и овластяване. От моделите се очаква да използват социалните медии и гласа си, за да популяризират своята страст. Аз ще търся някой, които е отдаден и обича да бъде модел, вместо такъв, който просто иска да бъде известен. Харесвам моделите, които са нови в играта, защото се движат различно – те нямат задръжки. Обичам индивидуалността и не харесвам конформизма. Лицето, което притежава тези неща естествено и инстинктивно, е това, върху което ще се фокусирам."

Наоми Кембъл:

"Успехът на модела зависи не само от красотата; индивидуалността, професионализма и житейският опит, стремежът към успех са също толкова важни. Най-добрите модели разбират какво означава да си част от творческия процес, както и че нашата работа е да внесем история и далновидност за живота."

Списание

Адуа Абоа:

"Да стоиш до жени, които се стремят към най-високото ниво в кариерата си и създават своя собствена визия за красота е невероятно вълнуващо и аз очаквам с нетърпение да добия цялостна представа за това колко разнообразна е красотата през 2018 г."

Ариел Никълсън:

"Ролята на модела се променя, защото днешните модели имат глас. Днес модата не просто продава дрехи или създава красиви картини – тя засяга историята. Харесва ми да виждам как моделите споделят историите си, защитават другите и изваждат нова перспектива на масата.

Като млад модел, който тепърва навлиза в индустрията, аз виждам по-ясно и разбирам перспективата и опита на амбицизните модели. Работя в сферата само от няколко месеца и съм, където съм в момента, защото винаги съм ценяла автентичността. Винаги съм казвала моята истина, винаги съм имала този стремеж да се застъпвам за другите – и на базата на своя опит мога да съзра потенциала в другите млади модели."

По статията работи: Наталия Тотева

Източници: refinery29.com, pinterest.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимкиНовиниЛюбопитноСоциални грижиСпорт