Начало Лайфстайл За свободното време Любопитно и забавно Най-скъпият шейк в света – с камъни Сваровски

Най-скъпият шейк в света – с камъни Сваровски

Най-скъпият шейк в света – с камъни Сваровски - изображение

Ресторант Serendipity 3 в Ню Йорк създава вкусната напитка, която става най-скъпият млечен шейк в света според Книгата на рекордите на Гинес.

Напитката "Млечен шейк лукс" струва 100 долара. Тя се предлага в чаши, които са украсени с над 3000 кристала Сваровски. И ако си мислите, че това е най-впечатляващото то много се лъжете. Този пищен млечен шейк съдържа някои много скъпи съставки, които са измайсторени от главния готвач Джо Калдерон от нюйоркското заведение. Всяка съставка е индивидуално избрана от Калдерон заради уникалните и прекрасни качества.

млечен шейк

Сред съставките са мляко от крави от породата Джърси, обитаващи Нормандските острови, ванилов сладолед от Таити, ванилия от Мадагаскар, 23-каратово ядливо злато, карамелен сос с магарешко мляко и какао от Венецуела, череши "Мараскини Луксардо", бита сметана.

"Това е голямо удоволствие и чест. Развълнуван съм да добавим това постижение към нарастващия ни списък с рекордни хранителни продукти, които се предлагат в нашия ресторант. Беше вълнуващо да се разработи такава уникална рецепта и се надявам нашите клиенти да се насладят на всяка капка от богатия ни млечен шейк ", заключва Джо Калдерон.

Редактор: Илияна Кръстева

Източник: guinnessworldrecords.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимкиЛюбопитноНовини