Начало Лайфстайл За свободното време Светски шум Най-лошите медицински и здравни съвети, дадени от знаменитости - част 2

Най-лошите медицински и здравни съвети, дадени от знаменитости - част 2

Най-лошите медицински и здравни съвети, дадени от знаменитости - част 2 - изображение

Помните ли, когато Том Круз гостува в The Today Show, за да популяризира новия си филм, но вместо това отрече публично следродилната депресия, лекарствата и психиатрията? Защо да не обсъди психичното здраве по националната телевизия? Все пак Том Круз е един от водещите медици на нашето време, нали? Грешка!

Знаменитостите говорят много и често им се задават всевъзможни въпроси, на които не са в състояние да отговорят. Ето защо не е чудно, че понякога актьори, актриси, музиканти, супермодели или главни изпълнителни директори споделят медицински диагнози и вярвания, макар че нямат никакви пълномощия за това.

Независимо дали става дума за детоксикираща козметична терапия с пиявици, вярата, че слънцезащитните продукти са отровни или за публично одобрение на хапчета за отслабване - всички тези медицински и здравни вярвания, споделяни от известните хора в този списък, са неоснователни, невежи и дори очевидно погрешни.

Жизел Бюндхен смята, че слънцезащитните продукти са "отрова"

Специалистите по въпросите, свързани с рака, реагират остро, когато Жизел Бюндхен публично описва слънцезащитните продукти като "отрова". Супермоделът твърди, че избягва слънчевите лъчи и се излага на такива единствено преди 8 часа сутринта. В действителност, тези продукти предпазват кожата от UVA и UVB лъчи, като помагат за предотвратяване рака на кожата. Важно е да разберем, че те винаги се тестват преди продажбата и не са "отровни" за кожата.

Шейлийн Удли ни съветва да похапваме глина

Актрисата Шейлийн Удли проповядва, че яденето на глина е добра идея, защото тя помага на тялото да се освободи от "тежки метали". Поглъщането на малко глина от време на време няма да застраши значително здравето ви, но може да причини запек. Освен всичко останало е и ненужно, тъй като имаме много по-добри начини да си набавим минерали и витамини. Що се отнася до изчистването от тежки метали, изключително малко вероятно е средностатистически човек да натрупа толкова токсини, че да се нуждае от допълнителна помощ, за да се отърве от тях.

Снуки почиства лицето си с котешка тоалетна

Очевидно Снуки от Jersey Shore използва котешка тоалетна като ексфолиант за кожа. Тя не просто го прави, но в книгата си "Изповеданията на Гуидет" съветва и други хора да го постъпват така. За да бъдем справедливи към нея, ще подчертаем, че тя говори за неизползвана тоалетна за котки – и все пак не е най-добрата идея. От една страна, вдишването на праха може да създаде рискове за здравето, от друга - да чистите лицето си с котешка тоалетна е просто унизително.

Ужасяващият средновековен разкрасителен съвет на Деми Мур

Деми Мур използва пиявици като част от козметичните си процедури. В разговор с Дейвид Летърман за "Късното шоу" тя казва: "Това не са просто блатни пиявици - говорим за висококвалифицирани медицински пиявици" (забележете – висококвалифицирани - обучени!). Тези пиявици могат да се използват за коагулиране на кръвта по време на операции, но няма доказателства, че те могат да помогнат за "детоксикацията" й. Освен това има известни рискове при използването на пиявици, като кървене, алергични реакции, реакции към чужди тела, улцерации и инфекции. За Бога, това са пиявици.

Алиша Силвърстоун мисли, че тампоните ни правят безплодни

В книгата си, относно майчинството, актрисата Алиша Силвърстоун твърди, че тампоните имат пагубен ефект за нас с думите: "производителите на женска козметика не са задължени да ви кажат какво има в продуктите им, което означава, че никой не говори за потенциалните остатъци от пестициди от небиологичен памук и "аромати", съдържащи хормон-възпрепятстващи фталати, които потискат плодородието, просмуквайки се във вашата ... " знаете какво. "

Моля, Тейлър Суифт, не използвай перманентни маркери върху лицето си

Тейлър Суифт разкрива, че понякога използва маркер, за да оформи веждите си, когато няма нищо друго наоколо. Това не само може да раздразни окото ви и кожата около него, но съдържа запалителни съставки, които могат да предизвикат пожар. Така че перманентният маркер върху лицето ви вероятно не е добра идея. Самата Суифт признава това, казвайки: "Определено не ви препоръчвам да рисувате очите си с маркер, все пак."

По статията работи: Елиза Трайкова

Източник: ranker.com

Снимки: пак там

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСнимкиЛайфстайлСпортЛюбопитноРецепти