Начало Лайфстайл За свободното време Светски шум Морган Фрийман – живеещият с пчели

Морган Фрийман – живеещият с пчели

Морган Фрийман – живеещият с пчели - изображение

Актьорът преобрази ранчото си, за да отглежда пчели.

Морган Фрийман, актьор, режисьор и филантроп вече е и пчелар. Актьорът превърна ранчото си в Мисисипи в "убежище за пчели", които разполагат с около 500 декара пространство. От Арканзас до Мисисипи филантропът пренася общо 26 пчелни семейства. Той им дава вода със захар, а в дома си отглежда растения, които оказват благоприятно въздействие на пчелите – магнолия, детелина, лавандула. 
В интервю Фрийман разкрива, че няма намерение да събира мед или да разрушава кошерите.

Към днешна дата пчелите в ранчото са много повече, а актьорът ги е оставил на свобода. Фрийман се похвали, че все още нито една пчела не го е ужилила, докато се разхожда край тя. Очевидно малките насекоми също са фенове на легендарния актьор.

Фрийман решава да се включи в спасителна инициатива относно намаляващата популация на медоносните насекоми. Той призовава повече доброволци да се включат в това начинание, тъй като "здравите диви пчели са предпоставка за здрава околна среда".

"Налице са съгласувани усилия за връщане на пчелите на планетата. Ние не осъзнаваме, че те са основата, според мен, на растежа на планетата, растителността".

Интересът на холивудския актьор към пчелите датира от 2014 година. 

Последният проект, с който звездата се занимава е неговата поредица "Историята на Бог с Морган Фрийман", която се излъчва по National Geographic. В нея актьорът обикаля древните и съвременните религиозни центрове с важно духовно значение. Той участва участва в културни церемонии и слуша трогателни лични истории.

Редактор: Илияна Кръстева

Източник: forbes.com

Снимки: consciousreminder.com

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСнимкиЛайфстайлНовиниЛюбопитноЗдравни съветиСъставкиИсторияАлт. медицинаРецептиПроизводители