Начало Лайфстайл За свободното време Светски шум Момиче със Синдром на Даун спечели конкурс за красота

Момиче със Синдром на Даун спечели конкурс за красота

Момиче със Синдром на Даун спечели конкурс за красота - изображение

Красотата е вътрешна сила и усещане. И тази история показва и доказва това. Изисква се невероятна сила и кураж да се бориш с предразсъдъците в обществото, както и да излезеш пред милиони хора и участници с перфектен външен вид. И да се бориш. Понякога е трудно да кажеш: "Да, това съм аз и се харесвам такава", защото само по този начин можеш да продължиш напред и да пишеш история. Твоята собствена. 

Микайла Холмгрен е момичето, което не се поколебава да направи това, макар и със Синдром на Даун. Тя влезе в историята на конкурса за красота "Мис Минесота" не само като първия участник със Синдром на Даун, но и като първия победител в него.

Двадесет и две годишното момиче печели симпатиите на журито благодарение на невероятна си усмивка и танцувалните си умения.

"За мен танцът е начин на самоизразяване. Искам хората да видят какво умея да правя", споделя Микайла, която танцува от 6-годишна възраст.

момиче със Синдром на Даун

"Искам да покажа на другите, че хората като мен са способни да живеят, да се трудят и да се забавляват като всички останали. И аз съм живото доказателство. Красотата идва отвътре навън и няма от какво да се срамувам", разкрива смелото момиче.

Денис Уолъс, щатски изпълнителен директор на конкурса "Мис Минесота", заявява, че Холмгрен кара хората да се усмихват и да се радват всеки път, когато тя говори.

"Вие носите духа на "Мис Америка". Оставате вярна на себе си и поставяйте нуждите на останалите пред вашите. Притежавате способността да преодолявате препятствията с усмивка на лицето", споделя Уолъс.

момиче със Синдром на Даун

Нейната майка Синди споделя, че се гордее с постиженията на дъщеря си и се радва, че тя поема по нов път. "Детето ми ще бъде лидер и ще се грижи и помага на тези, които искат да постигнат нещо, но не знаят как", споделя тя.

През 2016 г. в конкурса "Мис Минесота" участва и 19-годишна американка от сомалийски произход. Момичето излезе на подиума с хиджаб и бурка.

източник: huffingtonpost.com; cbsnews.com; minnesota.cbslocal.com

снимки: boredpanda.com

по статията работи: Илияна Стоянова

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияИнтервютаНовиниЛайфстайлВидеоИсторияСнимкиОрганизацииЛюбопитно