Начало Лайфстайл За свободното време Светски шум Момиченце на 3 години с церебрална парализа е най-новата модна икона

Момиченце на 3 години с церебрална парализа е най-новата модна икона

Момиченце на 3 години с церебрална парализа е най-новата модна икона - изображение

Малката Финли има спастична церебрална парализа, която засяга лявата част на тялото й. Това е неврологично заболяване, което се характеризира със сковаване на мускулите, обикновено краката, бедрата и таза.

майка и дъщеря

Нейната майка Кристина създава личен блог и профил в Инстаграм, защото се чувства изолирана като майка на дете с увреждане. Целта и е да се свърже с други семейства с подобни случаи и взаимно да обменят полезна информация, идеи и да си вдъхват кураж.

малко момиче

“Вярвам искрено, че моето дете е решително и притежава силата да постигне всяка една от мечтите си! Да бъдеш различен и да правиш нещата по-различно от околните е добре! Никой не е перфектен, но ние сме уникални същества по свой си начин“, казва Кристина.

майка и дъщеря

Обикновено малката се придвижва със специализирана количка или хваща майка си за упора. Нейната усмивка винаги грее на лицето й. Тя е едно щастливо дете, което има нормално детство и е заобиколена от много любов и приятели.

майка и дъщеря

Финли има физически затруднения, но това не и пречи да изглежда ослепително! Тя обожава да е облечена с пижама, но всичките и разкошни тоалети я превръщат в истинска малка модна икона.

майка и дъщеря

Тя има любима тениска, която е със следното послание: "Дете, ти можеш да преместиш планини!"

 източник: aplus.com

 по статията работи: Илияна Стоянова

5.0, 2 гласа

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

Категория