Начало Лайфстайл За свободното време Светски шум Молба за работа на Стив Джобс се предлага на търг

Молба за работа на Стив Джобс се предлага на търг

Молба за работа на Стив Джобс се предлага на търг - изображение

Всички знаем кой е Стив Джобс. Той е геният, променил света, вдъхновявайки мнозина. Оказва се обаче, че американският изобретател и предприемач невинаги е бил на върха на славата.

Преди да създаде компанията си Apple, Джобс е бил като всички простосмъртни - търсил си е работа, за да се издържа.

Наскоро се появи заявление, с което Джобс е кандидатствал за определена длъжност преди да основе компанията си.

Ценният документ ще бъде предложен на търг в САЩ за сумата от 50 000 долара. И докато огромната цена не е изненада, то съдържанието на писмото привлече обществения интерес.

През далечната 1973 година той е само на 18 години, когато декларира желанието си да започне работа. 

В документът от една страница категорично личат предпочитанията на Джобс в областта на технологиите, още преди той да влезе в бранша.

От молбата става ясно, че той не е имал кола и телефон. Като предишен опит на подобна позиция Джобс отбелязва "електронен техник или инженер по дизайн" и отговаря с "да" на въпроса дали може да работи с компютър.

Интересното е, че в заявлението има граматически грешки. Джобс е написал с малки букви фамилното си име, както и името на колежа в Орегон, където учи в продължение на 6 месеца.

Не е известно коя е фирмата, в която е кандидатствал, нито дали е бил одобрен. Фактите обаче са следните: три години по-късно Стив Джобс и Стив Возняк основават компанията гигант и пускат в продажба първия компютър с марката Apple.

По статията работи: Илияна Стоянова

Източник: bbc.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайл