Начало Лайфстайл За свободното време Светски шум Мелания Тръмп дари емблематична рокля на американски музей

Мелания Тръмп дари емблематична рокля на американски музей

Мелания Тръмп дари емблематична рокля на американски музей - изображение

Първата дама на САЩ - Мелания Тръмп - дари на Националният музей „Смитсън“ (Вашингтон) официалната рокля, с която бе облечена на бала след встъпването в длъжност на президента Доналд Тръмп.

семейство Тръмп


Още с появата си през януари Мелания получи всеобщо одобрение от модните критици за избора си на тоалет. Те коментират, че роклята е „свежа, модерна и елегантна“, а кремавият цвят, голите рамене и дръзката цепка на бедрото перфектно подчертават изящната фигура на първата дама.
„Ако трябва да бъда откровена, какво ще нося на вечерния бал, бе последното нещо, което ми мина през ума“, споделя Мелания. Тя допълва, че в онзи момент мислите й са били фокусирани изцяло върху съпруга й и ожесточената битка по време на предизборната кампания.

Мелания Тръмп

Близо 10 месеца по-късно на официална церемония в музея „Смитсън“ г-жа Тръмп подари вечерния си тоалет и сподели, че за нея е чест да даде своя принос. Роклята ще стане част от музейната експозиция „Първите дами“, в която са изложени 26 рокли на Мишел Обама, Жаклин Кенеди, Лора Буш и други.

Мелания Тръмп

Направата на червената панделка и каскадното жабо в горната част на роклята са истинско предизвикателство за френския дизайнер Ерве Пиер, който има на разположение две седмици, за да създаде перфектния модел.

мелания тръмп

"Първата дама ми даде няколко ключови думи, когато се видяхме за първи път. Тя категорично заяви, че не иска огромна рокля. Мислеше си за нещо лъскаво, но не прекалено. В ума й се въртяха думи като „слонова кост“ и „ванилия“.
Мелания активно участва в проектирането на вечерния си тоалет. „Имам страст към дизайна от много малка и знаех точно какво искам да нося по време на тази историческа за мен вечер. Беше чудесно сътрудничество с Ерве, допълвахме се взаимно, а той определено оправда очакванията ми“, разкрива г-жа Тръмп.

Мелания Тръмп

„Стремях се да създам шедьовър. Мислех си как съм проектирал хиляди рокли, но знаех, че тази ще е различна, защото ще остане в историята. Радвам се, че успях да го постигна“, допълва дизайнерът.

Предшественичката на Мелания Тръмп, Мишел Обама, избира за същата церемония тоалет на дизайнера Джейсън Ву. По време на бала съпругата на Обама е облечена във фина бяла рокля с едно рамо, инкрустирана с кристали.

Мишел Обама

„Изложбата с облеклата на първите дами е част от традицията на нашата институция. През далечната 1912 г. тогавашната първа дама Хелън Тафт за първи път дарява рокля на музея. Благодарни сме на всички дами, които допринасят за това колекцията да се увеличава. Техните прекрасни дрехи завинаги ще останат в историята“, споделя Лиза Гради, която е куратор на ескпозицията. 

източник: cnn.com 

по статията работи: Илияна Стоянова

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимкиСпортЛюбопитноЗдравни съвети