Начало Лайфстайл За свободното време Моето хоби Къща от картон: Германски пенсионер гради мини мегаполис в продължение на 65 години

Къща от картон: Германски пенсионер гради мини мегаполис в продължение на 65 години

Къща от картон: Германски пенсионер гради мини мегаполис в продължение на 65 години - изображение

Пенсионер от Южна Германия изгражда миниатюрен град от картон в продължение на шест десетилетия.
78-годишният Карл Шпербер от град Бургебрах, Бавария, строи "градът на Шпербер".

Вдъхновен от градове като Франкфурт на Майн, Ню Йорк и Чикаго, пенсионерът, работил в мебелната индустрия, построява града си от картон, превръщайки кутиите за обувки в небостъргачи.

Работата на живота му, която той прави вече почти 65 години, е впечатляваща. За този период той построява повече от 4 000 къщи.

Шпербер осъзнава, че има необичайно хоби. "Някои от моите приятели казват, че съм луд", казва той.

Мъжът прекарва до три часа на ден практикувайки хобито си, за което са му нужни малко инструменти: линия, молив, лепило и картон. С помощта на тези инструменти се появяват и първите му строежи, които и до днес са много устойчиви.

къща от картон

"Изграждам над 100 къщи годишно", казва Спербър. Всяка къща има свое собствено време за строеж. Винаги зависи от архитектурния стил. Модерните сгради могат да бъдат построени сравнително бързо, къщите от по-ранни периоди са по-сложни поради сложните им детайли", обяснява пенсионерът.

Този проект е вдъхновен от големите американски градове, които са известни със своите небостъргачи.

Но пенсионерът не е посетил тези места. "Не ми харесва да летя", казва той. Следователно неговият метрополис се основава изцяло на въображението му, но също така е вдъхновен от германски градове като Франкфурт.

Покривайки повече от 40 квадратни метра, част от неговата колекция може да се види в изложбеното пространство на бивш мебелен магазин в неговия град.

Да видите пълната му колекция ще бъде трудно. Той ще се нуждае от много повече пространство: "Ще ми трябват 100 квадратни метра", заключва пенсионерът.

Редактор: Илияна Кръстева

Източник: thelocal.de

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСнимкиЛайфстайлИсторияЛюбопитноСоциални грижиЗдравни съвети