Начало Лайфстайл Красота и стил Грим и прическа Късата прическа – запазената марка на принцеса Даяна

Късата прическа – запазената марка на принцеса Даяна

Късата прическа – запазената марка на принцеса Даяна - изображение

Какво е първото нещо, което ви идва на ум, когато се сетите за принцеса Даяна? Залагаме на някаква комбинация от милата усмивка, румените бузи и роклите с колан. Оказва се, че феновете на принцесата са били толкова обсебени от нейната прическа, че тя е трябвало да я подстригва по-малко и тайно, за да избегне масовата истерия.

Ричард Далтън е бил личен фризьор на принцесата на народа. В скорошно интервю той говори за "проклятието" с косата на Даяна.

"Независимо какво правех с косата й всичко беше на първа страница", разкрива той.

Принцесата изпитвала притеснение, че когато се подстриже и промени дължината до раменете с по-къса прическа това ще бъде истински фурор в новините. Личният й коафьор я съветва да подстригва малко по малко косата й, за да не бъде промяната толкова забележима.

"Бяхме много внимателни. Премахвахме само по 0.6, см в продължение на няколко седмици", споделя той.

Изглежда планът проработва. Крайният резултат е пикси прическа, с която Даяна сияе пред камерите, без да има каквито и да било истерии.

Принцесата е известна с това, че е полагала сериозни грижи за косата си. Когато пътувала за нейната визия се е грижел друг дългогодишен фризьор Сам Макнайт.

"Тя знаеше, че има власт", споделя Макнайт в интервю, като добавя, че принцесата веднъж му е казала:" Ще отида там, където има много хора, които ме очакват. Не искам да ги разочаровам. Те не искат да ме виждат как излизам от салона. Те искат да видят принцеса Даяна.

Редактор: Илияна Кръстева

Източник: marieclaire.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимки