Начало Лайфстайл Аз и моето семейство Домашен любимец Куче с разбито сърце посещава гроба на стопанина си всеки ден

Куче с разбито сърце посещава гроба на стопанина си всеки ден

Куче с разбито сърце посещава гроба на стопанина си всеки ден - изображение

Това малко симпатично кученце на име Цезар наскоро загубило любимия си стопанин, който бил всичко за него на този свят. Но дори след смъртта на най-добрия му приятел, любовта и лоялността на Цезар са неизчерпаеми.

Миналата седмица след години на тежко боледуване и парализа, 79-годишният Мехмет Илхан починал в болницата, близо до дома си в Бурса, Турция. През последните две години от живота му, Цезар бил верен другар на Мехмет и смъртта на възрастния човек наистина разбила мъничкото му вярно сърчице.

"Заради парализата на баща ми те имаха специална връзка помежду си," казва сина на Мехмет, Али. "Когато баща ми беше в болницата през последните си дни, Цезар спря да яде."

Но никой все още не подозирал какво ще се случи малко по-късно.

След като тялото на Мехмет пристигнало вкъщи, Цезар останал близо до него и отказвал да се отдели от ковчега. Когато процесията тръгнала към местната джамия за погребението, кучето настояло да я предвожда.

Куче до ковчега на стопанина си

По време на церемонията Цезар стоял до ковчега с тъжно наведена глава. По този начин кученцето демонстрирало почитта си, неприсъща за много човешки същества.

"Никой не можеше да го докосне преди баща ми да бъде отнесен до гроба и заровен," казва Али.

Цезар наблюдавал как Мехмет бил полаган в отреденото му за вечен покой място. Днес малкото симпатично кученце живее в дома на Али, но сърцето му все още плаче за Мехмет.

Куче

През следващите 5 дни след погребението Цезар всеки ден прекосявал града, за да отиде и поседне на гроба на най-обичното му същество на този свят.

Али забелязал, че след като той тръгне за работа, Цезар се измъквал през вратата. Един ден го проследил и разбрал каква е историята.

Куче на гроба на стопанина си

"Хората, които работят в гробището твърдят, че първото нещо, което прави сутрин, е да посети гроба на баща ми."

Не е ясно дали ежедневното поклонничество на Цезар ще продължи, нито дали някога ще се възстанови след тази тежка и непрежалима загуба. Важното е, че Али обещава, че никога няма да изостави Цезар.

Цезар и Али

"Цезар винаги е бил благородно животно. От сега нататък той ще живее с мен."

източник: thedodo.com

по статията работи: Величка Мартинова

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимкиЗдравни съветиСпортВидеоИсторияЛюбопитноАнкетиПсихологияНовиниСоциални грижиПроизводителиАлт. медицина