Начало Лайфстайл Аз и моето семейство Домашен любимец Куче изяде 12 шоколадови бонбона с ликьор и изпадна в неадекватно състояние

Куче изяде 12 шоколадови бонбона с ликьор и изпадна в неадекватно състояние

Куче изяде 12 шоколадови бонбона с ликьор и изпадна в неадекватно състояние - изображение

Снимка на куче, което е в неадекватно състояние, се разпространи мълниеносно в социалните мрежи. Публикацията е харесана повече от 90 000 пъти в рамките на 24 часа.
Ели Мей, собственик на боксера, пусна в социалната мрежа фотография на четириногото, до което има табела със следния надпис: "Днес изядох 12 шоколадови бонбона и се напих много лошо. Не можех да стоя на краката си и повръщах из целия хол. А сега ме мъчи махмурлук".

Мей твърди, че на снимката животното е пияно, защото е погълнало шоколадови изделия, които съдържат ликьор.

Потребители, както и организации за защита на животните, изразиха възмущението и притеснението си от публикацията. Те предупреждават, че шоколадът и какаовите продукти могат да бъдат фатални за кучета, ако се консумират в големи количества. Шоколадът съдържа стимулант, наречен теобромин (подобен на кофеин), който е отровен за тях.

Този вид алкалоид засяга главно сърцето, централната нервна система и бъбреците на кучето, а четириноги, които консумират в големи количества шоколад, могат да получат мускулни тремори (треперене), гърчове, неравномерен сърдечен ритъм, вътрешно кървене или дори сърдечен удар. Алкохолът пък може да доведе до натравяне на животното.

Не можем да потвърдим дали тази случка е достоверна, но потребителите в социалните мрежи не прикриват възмущението си. Те остро осъждат стопанката на четириногото, че с необмислените си действия застрашава живота на домашния си любимец. Коментаторите са отвратени от факта, че има хора, които се смеят на видимо нещастното животинче, което би могло да умре.
"Вместо да го снимате, защо не го заведохте на ветеринар незабавно, а му вменявате вина", критикуват те.

източник:dailymail.co.uk

по статията работи: Илияна Стоянова

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

Категория