Начало Лайфстайл Аз и моето семейство Семейни ритуали и традиции Криви зъби, дълга шия, една вежда – стандартите за красота по света - част 1

Криви зъби, дълга шия, една вежда – стандартите за красота по света - част 1

Криви зъби, дълга шия, една вежда – стандартите за красота по света - част 1 - изображение

Идеалите за красота могат да се различават в различните страни по света. Привлекателността наистина е субективно понятие. В редица държави обаче физическите дефекти са очарователни. За тях ще ви разкажем. Следващите ритуали вероятно ще изглеждат забавни за някои от вас, а за други – примитивни. Но какво ли мислят другите народи за пробиването на дупки в ушите, обеците на носа и броката по езика?

Кривите зъби в Япония

Япония

В западните страни хората се стремят да имат перфектни бели и прави зъби. Но в Япония нещата не стоят така. Там се прилага техниката "Yaeba" или хит са т.нар "криви зъби".  Именно те се смятат за символ на красота в тази страна. Поради тази причина зъболекарите в Япония са много търсени, както от мъже, така и от жени. В редица магазини в Страната на изгряващото слънце се продават изкуствени и криви зъби, които струват около 400 долара.

Белезите по тялото в Нова Гвинея

Нова Гвинея

Хората в Нова Гвинея и другите страни в Африка "украсяват телата си" с множество "артистични белези". Те обикновено се получават при мъжете по време на тяхната инициация (традиционна церемония, на която момчето трябва да покаже определени умения, които да докажат, че е възмъжал). При жените тези "татуировки" се смятат за признак на голяма красота. Колкото повече са те, толкова дамите са по-прекрасни и неустоими.

Лица под формата на сърце в Южна Корея

Южна Корея

В Южна Корея пластичната хирургия се приема за напълно нормална интервенция и е широко разпространена. В големите градове навсякъде има реклами, които убеждават хората „да легнат под ножа“, за да подобрят външния си вид. Дори бедните всеки месец отделят пари, за да се подлагат на тези процедури. Идеалът за красота е наличието на сърцевидна форма на лицето, която се постига доста трудно. Специалистите обясняват, че първо се чупят костите на челюстта, а след това те се подреждат под формата на сърце. По средата се стеснява и се създава по-заострена брадичка. След интервенцията жените не трябва да консумират твърда храна за определено време.

Жените с наднормено тегло в Мавритания

жени

Мавританките имат нищожен шанс да привлекат погледите на мъжете, ако не са достатъчно закръглени. За да са убедени, че момичетата ще бъдат с желаните размери, родителите им ги изпращат в т. нар "ферми", където приемат около 16 000 калории на ден (дневната норма е 1500). Традицията коства сериозни здравословни проблеми на момичетата. Те често развиват стомашни заболявания.

Вижте втората част на статията ТУК

източник: brightside.me

по статията работи: Илияна Стоянова

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСнимкиЛайфстайлЗдравни съветиПсихологияЛюбопитноХранене при...СпортАлт. медицинаБотаника