Начало Лайфстайл За свободното време Култура и изкуство Краят на една легенда: Списание Playboy може да спре да излиза на хартия

Краят на една легенда: Списание Playboy може да спре да излиза на хартия

Краят на една легенда: Списание Playboy може да спре да излиза на хартия - изображение

Издателите на легендарното мъжко списание "Playboy" обмислят да го спрат от печат след повече от 60 години на пазара. В статия на Wall street journal се посочва, че ръководството на изданието "сериозно се замисля за бъдещето на печатната му версия, макар че все още няма окончателно решение по този казус". Ръководството на компанията ще се съсредоточи върху развитието на бранда, който е в пъти по-голям от хартиеното издание. От вестника допълват, че през последните години печатната версия на списанието е "нерентабилна, а тиражът е спаднал няколко пъти".

"По-рано имаше начини да се справим със загубите, но към днешна дата не съм убеден, че печатът е най-ефективният начин нашето съдържание да достигне до читателите ни", заявява Бен Кон, изпълнителен директор на Playboy Enterprises, цитиран от Wall street journal.

Според източници на вестника се водят преговори между Playboy Enterprises и наследниците на Хефнър за продажба на дела на неговия основател от 35%. Прогнозната цена може да достигне до 100 милиона долара.

През 1953 г. в кухнята на своя апартамент Хю Хефнър поставя началото на легендарното издание - само с 600 долара и с взети назаем още 1 000 долара от неговата майка - християнка, която споделя, че не подкрепя идеята, но вярва в сина си и неговите възможности. Playboy излиза в повече от 20 страни по целия свят.

Президентът Доналд Тръмп е един от верните фенове на списанието, основано по времето, когато президент в САЩ е Дуайт Айзенхауер.

По статията работи: Илияна Стоянова

Източник: dailymail.co.uk; wsj.com

Снимки: thewrap.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлИнтервютаЛюбопитноИсторияСнимки