Начало Лайфстайл Аз и моето семейство Домашен любимец Котка и рис – историята на едно 12-годишно приятелство

Котка и рис – историята на едно 12-годишно приятелство

Котка и рис – историята на едно 12-годишно приятелство - изображение

Линда е рис, родена в Ленинградската зоологическа градина през юни 2007 г. Дуся е домашна котка, която един ден се озовава в едно помещение с Линда. Така започва невероятната история на две животинки от различни светове, събрани от един експеримент, довел до 12-годишно безгранично приятелство и съжителство.

Когато Линда е на около 2 месеца, работниците в зоологическата градина решават да поставят котенце, което е на същата възраст като нея, в клетката й. Двете животни в онзи момент са еднакви по размер и очевидно проявяват интерес една към друга.

Първоначално те са оставени заедно за кратък период от време, за да могат да си играят, но винаги под наблюдение. Когато експертите са сигурни, че рисът и котката са свикнали помежду си, те ги поставят в едно заграждение, за да живеят заедно.

Основната цел на експеримента е да покаже на посетителите разликата между поведението на домашната котка и риса. Нещо повече, тази необичайна среда помогна да се подобрят условията на живот на риса и да се предоставят повече възможности да играе с други животни.

Линда и Дуся общуват и се държат като обикновени котки, закачат се и се оглеждат. Изглежда доста странно, тъй като Линда е голям хищник към днещна дата, а Дуся е доста малка котка.

Животните са наистина активни и обичат да си играят с играчките, които работниците им осигуряват. Но се оказва, че за тях няма нищо по-добро от празна кутия. Линда, като обикновена домашна котка, обича да взима дрямки в тези кутии.

Приятелите имат един и същ дневен график и дори ядат заедно, но, разбира се, техните ястия са различни. Линда обича говеждо, заешко месо и пиле. Дуся обожава котешка храна и пие всички необходимите витамини.

Дуся има малка къща с тесен вход, където работниците в зоопарка поставят купата с храна, така че големият й приятел да не може да и я открадне.

Работниците в зоологическата градина забелязват, че въпреки различията в размера си, Дуся е лидер в техните отношения.

Въпреки че Дуся е домашна котка, тя е доста дива и никак не обича прегръдките, с изключение на нейната приятелка рис Линда.

Редактор: Илияна Кръстева

Източник: brightside.me 

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимкиЗдравни съветиЛюбопитноПсихологияАнкетиИсторияНовиниАлт. медицина