Начало Лайфстайл За свободното време Любопитно и забавно Коралово - цветът на 2019 година

Коралово - цветът на 2019 година

Коралово - цветът на 2019 година - изображение

"Жив корал" е изборът на изследователския център Pantone за цвят на 2019 година.

За 20-та поредна година Институтът определя един тон, който да "властва" цели 12 месеца. Всяка година след избирането му настъпват значителни промени в различни сфери на обществения живот.
Дизайнери, търговци, моделиери се съобразяват с новия нюанс. Ако до този момент той не е присъствал в предложенията им, те бързат, за да поправят това недоразумение. Освен в модата избраният нюанс стремително навлиза и в интериорното обзавеждане, автомобилите, домакинските уреди и др.

коралов цвят

Миналата година на мода бе "ултравиолетово", но сега е време да приветстваме "трептящият и жив оттенък на живия корал, който символизира топлина и грижа, създава комфорт и свежест в постоянно променящата се среда".

коралов цвят

Не само топъл, но и жизненоутвърждаващ, така президентът на Pantone коментира новия избор като допълва, че основно са търсили човечност, тъй като животът в социалните мрежи дехуманизира много неща.

Живият корал е вдъхновен от застрашените коралови рифове. Като отговор на цифровите технологии, които са станали част от нашето всекидневие, се търси връзка с природата и усещане за нещо по-интимно и нежно.

Кораловият цвят действа успокояващо, лесен е за съчетание с други тонове, както и отива на всякакъв тип кожа.

Редактор: Илияна Кръстева

Източник: mymodernmet.com; refinery29.com, eu.northjersey.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияХранене при...ЛайфстайлПсихологияЗдравни съветиСнимкиЛюбопитноРецептиФизиологияАлт. медицинаИстория