Начало Лайфстайл За свободното време Светски шум Комедиантът Роб Шнайдер заклейми "злата фармацевтична индустрия", обвини я за смъртта на Робин Уилямс

Комедиантът Роб Шнайдер заклейми "злата фармацевтична индустрия", обвини я за смъртта на Робин Уилямс

Комедиантът Роб Шнайдер заклейми "злата фармацевтична индустрия", обвини я за смъртта на Робин Уилямс - изображение

Роб Шнайдер използва огромната си известност и чрез Twitter заяви позицията си относно фармацевтичната индустрия, обвинявайки я за смъртта на своя колега и непрежалим приятел Робин Уилямс, който се обеси на 11 август 2014 година, оставяйки вдовица и три деца. Роб Шнайдер, който е 13 години по-млад от покойния Уилямс, с когото се запознава покрай комедийното телевизионно шоу Saturday Night Live, излага теорията, че лекарство, предписвано на пациенти, страдащи от болестта на Паркинсон, би могло да е подтикнало 63-годишният носител на Оскар с всепризнат принос за развитието на комедийния жанр, към фаталната стъпка. Преди да стегне примката около врата си, Уилямс е направил опит да пререже вените си.

"Трябва да говорим за това сега. Робин Уилямс пиеше лекарство, предписано му от лекар за овладяване симптомите на Паркинсон, сред чиито негативни странични ефекти е импулса за самоубийство", написа 50-годишният Шнайдер, който също като Уилямс се асоциира с комедията и stand-up представленията пред публика и има два провалени брака зад гърба си. Най-известен с превъплъщенията си в жиголото Дюс Бигалоу, Шнайдер започва актьорската си кариера още в гимназията, а през 1988 година се присъединява към тогавашната трупа на Saturday Night Live, израствайки от сценарист, през гост артист, до член на основния актьорски състав с емблематични екранни образи като Richard Laymer, Tiny Elvis и Orgasm Guy.

Робин Уилямс на преден план, Роб Шнайдер - на заден

Шнайдер има бебе на две годинки и от години е върл противник на задължителните имунизации на децата, стигайки дотам, че да сравни проектозакона California Bill AB 2109, според който родителите ще трябват да подписват документ за информирано съгласие, преди да им бъде позволено да се откажат от имунизация по философски причини, с антисемитските Нюрнбергски закони на Нацистка Германия.

"Злата фармацевтична индустрия е виновна за смъртта на над 100 000 души в САЩ годишно, които умират от "предписани" лекарства!! #RobinWilliams", написа в отделно съобщение Шнайдер, като и този път използва само главни букви за част от текста, подчертавайки тежестта на думите си.

Съпругата на Робин Уилямс – Сюзан Шнайдер – обяви след смъртта му, че не много отдавна той е бил диагностициран с болестта на Паркинсон в начален стадий, но до момента липсва официална информация дали покойният актьор е взимал някакви лекарства и ако да – какви.

Според Фондацията за изследване и проучвания на болестта на Паркинсон на името на актьора Майкъл Джей Фокс, който от дълги години страда от нея, но успява да се поддържа в достатъчно добра кондиция, за да не загърбва кариерата си, "наличните лекарства могат да подобрят чувствително качеството на живот на пациентите с Паркинсон". Учените, работещи за фондацията, подчертават важността на тясното сътрудничество с лекуващия лекар и всички здравни лица, отговорни за терапевтичната програма на отделния пациент, така че бъде избран най-удачният и ефективен подход според специфичните му нужди и особености.

Д-р Бенджамин Уолтър – директор на Центъра по заболявания на двигателната система към Университетските болници на Неврологичния институт, коментира твърденията на Шнайдер по следния начин: "Антидепресантите могат да изиграят роля (при депресия), но това е сложен процес и ефектът не е този, който ни се иска да постигнем". Д-р Уолтър никога не е лекувал Робин Уилямс, който в продължение на години се бореше с алкохолизъм и тежки депресии, като само месец преди смъртта си влезе в рехабилитационна клиника, за да се справи с пораженията на стреса и преумората върху психиката си.

В скорошните си изказвания в Twitter Роб Шнайдер обаче не коментира само здравословните проблеми на Уилямс. Той също така използва социалната мрежа, за да засвидетелства на своя колега, на неговите близки, скърбящи в уединение след крайно грозните изстъпления на някои интернет потребители, и на всички, които обичаха и харесваха Робин Уилямс, обичта, възхищението и преклонението си пред таланта, харизмата и творчеството му.

"Ако някога сте имали късмета да видите Робин Уилямс на живо… значи имате история, която да разказвате и на внуците си! Робин Уилямс беше нашият Елвис! Отидете при хората, които обичате и които са оставили следа в живота ви, прегърнете ги и им благодарете! Благодаря ти завинаги #RobinWilliams", пише актьорът.

Още по темата:

0.0, 0 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлНовиниСъставкиИсторияРецептиЗдравни съветиСнимкиСпортЛюбопитноЕ-тата в хранитеАлт. медицинаПсихологияПатологияНормативни актовеАнкетиНаправления в медицинатаСпециалистиСоциални грижиОрганизацииЛичностиКлинични пътекиХранене при...ЛеченияБотаникаПроизводителиТестовеАптекиОткрития