Начало Лайфстайл Интимно Езикът на тялото Кои са най-популярните работни места сред психопатите? – част 2

Кои са най-популярните работни места сред психопатите? – част 2

Кои са най-популярните работни места сред психопатите? – част 2 - изображение

Психопатите са потайни, хитри и често изглеждат напълно нормални на пръв поглед затова понякога е невъзможно да ги открием. Но през повечето време тези хора имат нещо общо – кариерата.
Кевин Дутън, британски психолог и писател, изучава психопатия в продължение на много години. Въз основа на изследвания и задълбочени анализи, той написва книгата "Мъдростта на психопатите", където изследва 10-те професии, които тези хора избират да практикуват.

Защо тези професии привличат хора с такава необичайна психика? Разберете с нас!

Хирург

хирург

Изследвания установяват, че хирурзите са по-склонни към психопатия, отколкото други лекари. Причината за това може да е, че хирурзите - по-често от всички останали лекари - трябва да вземат бързи и трудни решения, които могат да противоречат на моралния кодекс. Те трябва да останат спокойни дори и в най-напрегнатите ситуации. Ето защо това е едно от най-трудните работни места в световен мащаб.

Продавач

продавач

Оказва се, че работата в екип помага на психопата да спомогне за значителното увеличение на продажбите. Благодарение на увереността, очарованието и способността си да манипулират, психопатите са най-добрите продавачи. Те обичат конкуренцията и лесно отстраняват своите съперници. Някои работодатели търсят точно това.

Изследване, проведено през 2001 г., показва, че служител, който често получава приза "Служител на месеца", демонстрира повече нарцисизъм и когнитивна съпричастност. Но в дългосрочен план такива хора губят доверието на клиентите.

Медии

медии

Работата в медиите е на трето място сред най-популярните професии, които психопатите избират. Този тип кариера е популярна, защото работата като телевизионен или радио водещ изисква да бъдете спокойни пред аудиторията.

Качества като нарцисизъм и чар са полезни за това работно място и помага на психопатите да се усъвършенстват в кариерата им с бързи темпове.

Адвокат

адвокат

Работата на адвоката е наистина стресираща и изисква "огромно количество очарование", умения за говорене на публични знания и способността да вземете морални решения. Много хора вярват, че всички адвокати са лъжци и са обсебени от печеленето на пари.

Според психолози един успешен адвокат трябва да може да лъже и да скрие емоциите си и да не обръща внимание на съвестта си. В интервю един успешен адвокат заявява: "Вътре в мен някъде  има сериен убиец, който се крие някъде."

Главен изпълнителен директор

главен изпълнителен директор

Психопатите се чувстват страхотно, когато са под стрес. Те често създават хаос, който им позволява да изглеждат по-добре в очите на другите и да победят своите съперници.

Много психопати използват този метод за възход в кариерата. Някои проучвания показват, че 4% от главните изпълнителни директори на големите компании са истински психопати. Това са работни места, които са свързани с връзката и грижата за други хора и са по-малко стресиращи.

Вижте първа част на статията ТУК

По статията работи: Илияна Стоянова

Източник: brightside.me

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСоциални грижиСнимкиТестовеОбразованиеОрганизацииЛюбопитноНормативни актовеНовиниИсторияЗаведенияСпециалистиЗдравни съвети