Начало Лайфстайл Интимно Езикът на тялото Кои са най-популярните работни места сред психопатите? – част 1

Кои са най-популярните работни места сред психопатите? – част 1

Кои са най-популярните работни места сред психопатите? – част 1 - изображение

Психопатите са потайни, хитри и често изглеждат напълно нормални на пръв поглед затова понякога е невъзможно да ги открием. Но през повечето време тези хора имат нещо общо – кариерата.
Кевин Дутън, британски психолог и писател, изучава психопатия в продължение на много години. Въз основа на изследвания и задълбочени анализи, той написва книгата "Мъдростта на психопатите", където изследва 10-те професии, които тези хора избират да практикуват.

Защо тези професии привличат хора с такава необичайна психика? Разберете с нас!

Държавен служител

държавен служител

Според психолози държавните служители са на 10-то място в списъка на работните места, които психопатите са склонни да избират. Това е така, защото тези хора искат да притежават сила и контрол, които лесно могат да се получават, когато си държавен служител.

Има случаи,при които правителството наемаше такива хора с цел да се справят с определени проблеми. Например през 2014 г. Великобритания наема психопати, за да поддържа реда по време на кризата, защото такива хора нямат чувства към другите, а са по-скоро умни и логични. Това означава, че те ще вършат работата си точно както би трябвало.

Главен готвач

главен готвач

Работата на главния готвач също е популярна за психопатите и не защото имат лесен достъп до ножове и огън. Психопатите са изключително устойчиви на стрес и се справят с хаоса. Главният готвач Гордън Рамзи сподели веднъж, че готвачите са "луди същества". Те са елегантни, деликатни, обсебени от себе си, често работят 100 часа седмично и създават "интензивна атмосфера" около себе си.

Полицейски служител

полицай

Полицаите, които вземат участие в нападения или тези, които работят в опасни райони, са по-склонни да бъдат психопати. Това е така, защото психопатите знаят как да останат спокойни в опасни или стресови ситуации. Може дори да се каже, че те изпитват удоволствие да попадат в лоши ситуации.

Журналист

журналист

Характерни черти като очарование, ожесточение и жестокост са много ценени в един журналист. 
Това е много стресираща работа, особено когато трябва да предоставите огромно количество добър материал за кратко време. Това изисква да бъдете конкурентни и да се стремите да бъдете най-добри. Това е отлична работна среда за психопат.

Вижте втората част на статията ТУК

По статията работи: Илияна Стоянова

Източник: brightside.me

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСоциални грижиСнимкиТестовеОрганизацииОбразованиеЛюбопитноНормативни актовеНовиниИсторияЗаведенияСпециалистиЗдравни съвети