Начало Лайфстайл За свободното време Астрология и Нумерология Китайски зодиакални знаци

Китайски зодиакални знаци

Китайски зодиакални знаци - изображение

Плъх, вол, дракон, маймуна, тигър, змия... Знаете ли към кой от китайските зодиакални знаци принадлежите? Китайската астрология е напълно различна от Западната астрология. Като оставим настрана факта, че знаците и елементите са свързани с годината на раждане, хороскопът се базира на позицията на Луната и нейното взаимодействие с останалите планети, включително и Слънцето. Тези данни предоставят богата информация, която определя както психологическите особености, така и тези, свързани с бъдещето.

Първите следи от Астрология в Китай се появяват около 2600 г. пр. Хр. Китайският календар се основава на циклите на Луната, а не на Слънцето. И тъй като Новата година зависи от лунния цикъл, нейното честване се променя ежегодно в рамките на месец януари или февруари.

Плъх /1900 година и следващите през 12 до 2008 година/

Чар, въображение, изобретателност, опортюнизъм и страст, всички те са присъщи за плъха. Той предпочита нощта пред деня, обича пустите места и знае как да спечели поредната облага. Мрази да скучае, занимавайки се с маловажни и безинтересни неща в живота си.

Вол /1901, 1913, ... до 2009 година/

Трудолюбив, търпелив, честен, забавен и упорит, волът притежава изключително голямо чувство за отговорност и лоялност както в приятелските, така и в романтичните връзки.

Тигър /1902, 1914, ... до 2010 година/

Смел, ентусиазиран, щедър, рицарски и импулсивен, тигърът обожава неочакваните приключения. Жените тигри са истински авантюристки и съблазнителки!

Заек /1903, 1915, ... до 2011 година/

Дискретен, предпазлив и чувствителен, заекът е истински привързан към дома и приятелите си. Дипломатичен и сговорчив, той не обича да се налага и да взема категорични решения. Оценява по достойнство изкуството и красотата.

Дракон /1904, 1916, ... до 2012 година/

Активен, динамичен, амбициозен, индивидуалист и нетърпелив, драконът е мечтател, който обича кризисните ситуации. Често проявява ревност и собственическо чувство, когато става въпрос за любовта. Обожава лукса!

Змия /1905, 1917, ... до 2013 година/

Замислена, мъдра, организирана, решителна, твърдоглава и философски настроена, змията превъзхожда останалите знаци от гледна точка на здравия разум и ефективността. Обича да учи, увлечена е от астрологията и мрази досадните хора.

Кон /1906, 1918, ... до 2014 година/

Ентусиазиран и предприемчив, както и отличен оратор, конят е амбициозен и не приема добре неуспеха. Страстен в любовта, обича да пътува и да опознава нови хоризонти на всяко едно ниво.

Овца /1907, 1919, ... 2015 година/

С лек характер, но често непредвидима и капризна, овцата обича всички удоволствия на живота. Изтънчена и общителна, тя изпитва големи притеснения относно това, което другите мислят за нея. Мечтателка и своенравна...

Маймуна /1908, 1920, ... до 2016 година/

Интелигентна, трезва, хитра и амбициозна, маймуната обича да дискутира и да обменя информация от всякакъв сорт. Притежава изключително добра комуникативност и търговски нюх и е морално гъвкава, особено що се отнася до лоялността.

Петел /1909, 1921, ... до 2017 година/

Изключително загрижен за външния си вид, петелът обича да съблазнява и да привлича вниманието на околните. Той е изпълнен с нюх, но е подвластен и на своята драматична страна. Жените петли са много суетни и напразно полагат усилия да живеят без мъж до себе си, само и само, за да им се възхищават.

Куче /1910, 1922, ... до 2018 година/

Вярно, безкористно и леко песимистично, кучето се нуждае от нежност и разбиране повече от всеки друг астрологичен знак. С романтична душа, то често се впуска в хуманитарни дейности или грижи, свързани с обществеността.

Прасе /1911, 1923, ... до 2019 година/

Благосъстоянието на прасето върви преди всичко останало. От една страна е щедро, но от друга - егоистично. Чувствено и ценящо хубавите неща в живота, прасето прави всичко, за да успее. Притежава изключителен късмет в живота, особено що се отнася до финансовите афери или игри.

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлРецептиЗдравни съветиСнимкиНовиниАлтернативна медицинаИсторияЛюбопитноОрганизацииВидеоСпортЛеченияГеографияНаправления в медицинатаПсихологияДиети