Начало Лайфстайл За свободното време Култура и изкуство Кинолентата "Чужденецът" на Ники Илиев с още две международни признания

Кинолентата "Чужденецът" на Ники Илиев с още две международни признания

Кинолентата "Чужденецът" на Ники Илиев с още две международни признания - изображение

Младият български режисьор Ники Илиев получи още две международни признания. Неговият филм "Чужденецът" спечели награди в две от категориите на Фестивала на комедийния филм в Лос Анджелис, който се провежда за 12-ти пореден път. В категорията за пълнометражен филм, кинолентата спечели приза за най-добър сценарий и отнесе наградата "Best of the Fest" за най-добър пълнометражен филм.

Международният фестивал е изключително престижен и представя ярките комедийни таланти както пред филмовата индустрия, така и пред публиката в Лос Анджелис, който неслучайно се нарича Меката на киното.

За първи път в историята на родното кино, български филм, при това на толкова млад режисьор, печели награди на най-големия комедиен кинофестивал в САЩ.

Малко преди това, "Чужденецът" грабна наградата "Best Global Narrative" на Международния филмов фестивал в Манхатън.

След успешното представяне на филма, Ники Илиев и красивата му съпруга Саня подписаха договор с английска компания за световно разпространение на романтичната комедия.

5.0, 2 гласа

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияВидео