Начало Лайфстайл За свободното време Светски шум Кийра Найтли: На 22 бях диагностицирана с посттравматично разстройство

Кийра Найтли: На 22 бях диагностицирана с посттравматично разстройство

Кийра Найтли: На 22 бях диагностицирана с посттравматично разстройство - изображение

Кийра Найтли разкрива, че когато е на 22 години получава нервен срив. По време на онзи период, звездата се бори с нарастващия интерес към нея и славата, която я връхлита неочаквано. Найтли признава, че е била твърде уплашена да напусне къщата и да се изправи срещу папараците по време на заснемането на "Карибски пирати". Стига се дотам, че актрисата не напуска дома си в продължение на 3 месеца. 

По повод ежедневните преследвания на папараци Найтли определя това като " ежедневна битка, която тя води".

"Вследствие на този срив прекъснах работа за една година. Бях диагностицирана с посттравматично стресово разстройство. Спомням си много ясно какво ми каза лекарят в онзи момент: "По принцип имам пациенти, които си мислят, че са преследвани, а при теб наистина е така".

Славата на Найтли нараства значително, след като тя участва в "Карибски пирати" и "Наистина любов". Тя разкрива, че липсата на актьорско обучение я кара да се чувства несигурна в професията, както й да се фокусира върху негативната страна на славата.

Кийра е принудена да си вземе една година почивка след участието си в "Карибски пирати" и "Наистина любов".

Въпреки успеха си Найтли признава, че критиката за нейната игра я кара да се чувства "безполезна".

Това продължава дори, след като получава номинация за "Оскар" за най-добра актриса за ролята си в "Гордост и предразсъдъци" през 2005 година.

Звездата се подлага на хипнотерапия, за да предотврати паническа атака, за да може да присъства на наградите "Бафта" през 2008 г.

След завръщането си на работа през 2010 г., тя се чувства "наистина добре" и започва да не се интересува от мнението на околните. Напротив, актрисата открито говори за тъмния период, през който много знаменитости минават, но малко от тях се осмеляват да признаят истината.

Редактор: Илияна Кръстева

Източник: bbc.com

Още по темата:

5.0, 2 гласа

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимкиЛюбопитноРецептиСпорт