Начало Лайфстайл За свободното време Светски шум Киану Рийвс: 8 истории за най-тайнствения актьор в Холивуд

Киану Рийвс: 8 истории за най-тайнствения актьор в Холивуд

Киану Рийвс: 8 истории за най-тайнствения актьор в Холивуд  - изображение
Киану Рийвс се различава от другите холивудски актьори, а скромният му начин на живот и трудният му житейски път са обект на множество слухове и спекулации. Едно е вярно - Киану е талантлив актьор и изключителна личност.

Представяме ви 8 любопитни истории за най-тайнствения актьор в Холивуд, който заслужава огромно уважение.
  • Той е роден в проблемно семейство - баща му гио напуска, когато Киану е на 3 години. По-късно той е арестуван за продажба на наркотици. Неговата майка първо се мести в Австралия, а след това в САЩ и Канада. През това време Киану има няколко приемни бащи. Поради честите премествания, момчето често сменя училища, а дислексията му още повече усложнява образователния процес.
  • В детството си, Киану мечтае да стане хокеист, но инцидент попречва да сбъдне тази своя мечта.
  • Приятелката му Дженифър загива при автомобилна катастрофа, а малко преди това двамата губят бебе. Рийвс никога не е имал сериозна връзка оттогава. Освен това, най-добрият му приятел Рей Феникс умира от свръхдоза наркотици.
  • Според слухове, той отказва големи роли, ако смята, че героят е твърде жесток. Рийвс намалява хонорара си до 2 милиона долара, за да може Ал Пачино да участва във филма "Адвокат на дявола". По-късно прави същото за актьора Джийн Хекман.
  • По-малката сестра на Киану страда от левкимия. Актьорът дарява голяма част от парите, които получава от ролята си в "Матрицата" за лечението й и за фонда за борба с левкемията. Това не е типично за холивудските знаменитости. 
  • Той не разполага с огромен гардероб, бодигардове и често пътува с метрото.
  • Преди 8 години, на рождения си ден актьорът си купува чаша и кафе. Това е още една изключителна черта на Киану Рийвс - той умее до съвършенство да се самоиронизира. 
  • Веднъж двама души, които в Лос Анджелис, бягат от властите случайно се озовават в задния двор на Киану, докато актьорът слуша Металика и почиства басейна си. Те го питат как да се махнат оттам и откъде да си вземат такси. Киану посочва изхода и се извинява, че не може да ги закара, защото се е изцапал докато чисти басейна си. 

Мъдрите му мисли за живота са също отличителна черта на актьора. Припомняме ви една от тях: "Една снимка може да каже повече от хиляда думи, но понякога думите не означават нищо. Аз съм абсолютно щастлив човек. "

Редактор: Илияна Кръстева

Източник: brightside.me

Още по темата:

5.0, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимкиСпорт