Начало Лайфстайл За свободното време Светски шум Катрин Деньов продава лична колекция вещи от Ив Сен Лоран

Катрин Деньов продава лична колекция вещи от Ив Сен Лоран

Катрин Деньов продава лична колекция вещи от Ив Сен Лоран - изображение

Френската кино легенда Катрин Деньов обявява на търг колекция от лични дрехи, които са създадени от модния дизайнер Ив Сен Лоран. Повече от 150 артикула палта, рокли, аксесоари ще търсят новите си собственици. Голяма част от вещите са уникални, тъй като са направени единствено за Деньов. Решението актрисата взема след като продава къщата си в северна Франция, в която има огромен гардероб, пълен дрехи от Лоран. Звездата и модният дизайнер са приятели в продължение на 40 години. 

Двамата се запознават, когато актрисата е на 22 години. През 2008 г. дизайнерът умира. 

"Реших да се разделя с някои от облеклата "не без известна тъга". Това са дизайнерски дрехи на адски талантлив човек, който ги създаваше, за да прави жените по-красиви", ракрива Деньов.

Деньов често се описва като муза на Ив Сен Лоран и е водеща фигура в дизайнерския кръг от бляскави жени, които включват принцеса Грейс Кели от Монако, Уолис Симпсън и Палома Пикасо.

Преди дни френската актриса навърши 75 години.

Номинираната за "Оскар" Деньов "взриви" медиите през януари, когато подписа отворено писмо, в което се противопостави на движението #MeToo, което показва, че жените по света излизат публично с твърдения за сексуално насилие и изнасилване през последните 12 месеца.

Звездата на емблематичния филм "Belle du Jour" от 1967 г., в която играе отегчена домакиня, която прекарва следобеда си като простититуира, пише в полза на свободата на мъжете да "удрят" жените.

Редактор: Илияна Кръстева

Източник: fashionnetwork.comОще по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСнимкиЛайфстайлСпортЛюбопитноРецепти