Начало Лайфстайл Красота и стил Модерно Как се променят униформите на стюардите от Новозеландска авиокомпания от 1940 г. досега

Как се променят униформите на стюардите от Новозеландска авиокомпания от 1940 г. досега

Как се променят униформите на стюардите от Новозеландска авиокомпания от 1940 г. досега - изображение

Новозеландската авиокомпания "Pacific Wave" придава блясък на пътуването по въздух от много време насам. Униформите на персонала преминават през множество трансформации откакто компанията стартира през 1940 г. до днес.

През последните 70 години облеклото им варира от шикозни кройки до крещящи модели. Първоначално стилът на компанията е повлиян от Втората световна война и прилага официалната военна естетика, преди униформите да станат бели и "клинично чисти" през 50-те години.

Десетилетие по-късно от компанията представят първата си дизайнерска униформа на Кристиан Диор, а след това се увличат по маниера на 70-те и 80-те години. Очарователните снимки по-долу показват забавната еволюция на най-запомнящите се модели в гардероба на екипа.

Униформи

От 1946 до 1949 г. униформите са очевидно повлияни от Втората световна война. Първите шест стюардеси на компанията носят дълги черни палта с двуредно закопчаване, вратовръзки, поли до коленете и шапки във военен стил, които са в крак с модата.

 

Стюардеса

Между 1949 и 1958 г. се въвеждат палта с едноредно закопчаване, а вратовръзките не са задължителни за услугата, която хидроплана от град Окланд до Фиджи и от островът Кук до Таити предлага. Обърнете внимание на строгия военен стил.

 

1958

Униформите между 1958 и 1961 г. са силно повлияни от следвоенната ера и облеклото на стюардесите напомня на това на изискани медицински сестри. 

 

1965

През 1965 г. новозеландската компания показва първата си дизайнерска униформа, създадена от международната модна къща "Кристиан Диор". Елегантни и вечни, оцветени в тийл синьо, костюмите се носят с бяла блуза, кожени ръкавици и шапка с козирка, като оставят силно подплатено с изтънченост впечатление.

 

60s

1970

1970 г.: Стюардесите са облечени в колоритни рокли над коляното в цветовете лилаво, оранжево, розово и цвят аква. Роклите се носят с цветна шапка във формата на каска и с високи бели кожени ботуши или черни мокасини.

 

Моделът на Нина Ричи

През 1976 г. компанията пуска модел, създаден от Нина Ричи, който разчита на надценените яки, очертавайки стила на десетилетието.

 

1976 Униформа

До 1976 г. мъжката униформа остава сравнително непроменена – облеклото на стюардите наподобява това на пилотите – после се появява възможността за носенето на костюм в тийл цвят, без шапка и в името на удобството.

 

1978

След сливането на компанията с NAC през 1978г. се въвежда нова униформа, която следва маниера на 80-те години, отличава се със светли и ярки цветове, но и запазва наследството на Южния Пасифик.

 

1980

Създадена от дизайнера Изабел Харис, униформата от средата на 80-те (От 1985 до 1992 г.) предлага ризи с логото на компанията, но не пропуска да остави класическия отпечатък на времето си.

 

1990

90-те: Създадена от Новозеландския дизайнер Барбара Лий, униформата е пусната през 1992 г. и обновена през 1996 г.

 

2010

Днес: Към днешна дата униформата на стюардите, която стартира през 2010 г., се отличава с тъмнорозов цвят и интересен дизайн, вратовръзките на наземния персонал са в „божествено зелено“ (новозеландски израз), а ако летят – в „небесно синьо“.  

Стюард

По статията работи: Наталия Тотева

Източник: dailymail.co.uk, pinterest.com

Още по темата:

5.0, 2 гласа

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлИсторияЛюбопитноЗдравни съветиСнимкиРецептиХранене при...Организации