Начало Лайфстайл За свободното време Култура и изкуство Как изглеждат детските произведения на 7 известни художници – част 2

Как изглеждат детските произведения на 7 известни художници – част 2

Как изглеждат детските произведения на 7 известни художници – част 2 - изображение

Пабло Пикасо рисува Les Demoiselles d'Avignon (1907) на 26 години; Салвадор Дали завършва Постоянството на паметта (1931) до 27, а Микеланджело запознава публиката с Давид (1501-4) на 29. Всички от тях шедьоври - и всички завършени преди създателите им да навършат 30.

Как тези художници постигат толкова удивителни резултати толкова рано в кариерата си? Разбира се, че талантът е фактор. Но другият общ фактор е ранният старт: Пикасо, Дали и Микеланджело - всички те рисуват от ранна възраст. По-долу ще видите детските произведения на седем известни художници, всяко от които предлага поглед към еволюцията на художествения гений.

Едуард Хопър, "Малко момче, гледащо морето" (1891)

Тази рисунка е намерена на гърба на доклад от 3 клас на Едуард Хопър от 23 октомври 1891 г., когато той е на 9 години. 


Хопър е роден в семейство от средната класа в Ниак, Ню Йорк. Започва да рисува на петгодишна възраст. Неговите родители не предлагат нищо друго освен окуражаване, подарявайки му дъска на 7 и обучителни книги по рисуване на 10. (Далновидно, самият той е обозначил детската си кутия с бои с фразата "бъдещ художник"). Тази скица, нарисувана с молив и мастило, е намерена на гърба на доклад на Хопър от 3-ти клас - 23 октомври 1891 г. Точно като малкото момче на скицата, Хопър прекарва голяма част от детството си около водата - детската му стая гледа към река Хъдсън и той често дебне със скицник в ръка, за да улови конструкцията и такелажа на лодките на брега.

Микеланджело Буонароти, "Мъчението на Св. Антоний" (1487)

Микеланджело, Мъчението на Свети Антоний , ок. 1487-1488.


Талантът на Микеланджело се забелязва още на 12 или 13-годишна възраст, както ни демонстрира тази необикновено подробна картина. Неговите най-ранни биографи твърдят, че освен малка част от рисунките му, това произведение - изобразяващо една от поредицата изпитания и изкушения, които Свети Антоний изтърпява - е първата художествена творба на италианския майстор. Въпреки че това е копие на гравюра от немския художник от 15-ти век Мартин Шонгауер, Микеланджело леко променя оригинала. Едно пътуване до рибния пазар вдъхновява младия художник да изобрази един от демоните с блестящи люспи, а италианската долина на река Арно е включена във фона.

Източник: artsy.net

По статията работи: Елиза Трайкова

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлИсторияСнимкиПсихологияРецептиЛюбопитноЗдравни съвети