Начало Лайфстайл Аз и моето семейство За дома и градината Как да си направим цветна саксия с прежда – страхотна идея за подарък

Как да си направим цветна саксия с прежда – страхотна идея за подарък

Как да си направим цветна саксия с прежда – страхотна идея за подарък - изображение

Независимо дали подготвяте личен подарък или просто търсите топъл и весел акцент във вашата къща, то не можете да сбъркате със сладко растение в малка свежа керамична саксия. Ароматните билки, екзотичните стайни растения, цъфтящите такива и дори модерните сукуленти повечето от нас отглеждат в евтините саксии от кварталния магазин за цветя, но не е нужно те да са скучни. С подръчни материали и няколко свободни минути можете да облечете тези саксии така, че да отиват на всеки дом, да отговарят на всеки вкус и да послужат за всеки повод!

Материали:

• прежда в няколко различни цвята (евтината прежда е идеална за този проект)

• крафт лепило

• четка гъба

• ножици

• малки керамични саксии

• почва за засаждане

• малки растения

Стъпки:

1. Нанесете лепилото по цялата саксия с изключение на горния ръб. Използвайте четката гъба, за да разпределите лепилото равномерно.

2. Вземете един цвят прежда и започнете да я обвивате около саксията. Не е нужно да стягате супер плътно, но не трябва тя да е отпусната. За първите няколко реда ще трябва да я държите на място върху саксията с една ръка, докато завивате с другата, но след 2 или 3 реда това няма да е нужно. Вероятно не желаете краищата на преждата да се показват, така че започнете, залепяйки началото й около половин сантиметър под ръба на саксията, след това започнете първия си пълен ред точно до долния ръб. По този начин, когато започнете да увивате, ще покриете свободния край.

3. Когато искате да смените цвета, отрежете преждата на гърба на гърнето (където първо сте започнали да увивате). Когато започнете следващия цвят, поставете лепило точно в края на първия цвят на преждата, след което използвайте подобен метод за стартиране, както при първия цвят. Залепете около половин сантиметър от преждата под предния ред, след това я извийте нагоре, за да скриете лепилото. Задръжте преждата на място и започнете да увивате нов ред точно до предишния. Докато обгръщате, ще покриете новия край и той няма да се вижда! Снимките по-долу показват точно как става това:

4. Продължете да увивате и да сменяте цветовете, докато стигнете до ръба на саксията. Когато преждата отново стигне до задната страна на саксията, отрежете я, но я подсилете допълнително с малко лепило под ръба и я задръжте здраво за няколко минути, за да я закрепите.

5. Запълнете саксията с почва и посадете малки красиви растения.

6. Поставете я като акцент в дома си или подарете на приятел!

Източник: celebrationsathomeblog.com

По статията работи: Елиза Трайкова

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиЛайфстайлСнимкиБотаникаЛюбопитно