Начало Лайфстайл За свободното време Моето хоби Как да си направим коледна елха от книги

Как да си направим коледна елха от книги

Как да си направим коледна елха от книги - изображение

Любител сте на книгите и искате да си направите коледна елха с любимите си произведения? Лесна работа! Ако следвате следващите стъпки ще сте доволни от крайния резултат. Освен това единственият аромат, по-добър от едно свежо вечнозелено дърво, е аромата на книгите . Затова настройте сетивата си за хубавото, доброто и приказното. Нека творческият ентусиазъм ви обземе изцяло.

Какво ви е необходимо?

  • Две малки кутии (едната малко по-голяма от другата)
  • Лампи, гирлянди и всякакви други декорации, които желаете!
  • Търпение и пак търпение! Предупреждаваме ви, че първият път може да отнеме около 45 минути, но си заслужава!

Стъпка 1

книги

Отворете шкафовете със стари книги ( ако не искате да слагате най-новите заглавия). Съберете избраните от вас произведения и ги подредете по размер и форма. Създаването на коледно дръвче е като изграждане на пирамида с несъответстващи блокове. Уверете се, че сте заделили няколко от любимите си книги, за да ги поставите най-отгоре.

Стъпка 2

книги

Вземете по-голямата от двете кутии, за да поставите основата. Внимателно започнете да създавате своя шедьовър от най-долната и важна за стабилността част.
Сложите първия слой книги около кутията и започнете с подреждането. Добра идея е да използвате най-тежките книги на този етап, като например тези на Хари Потър с твърди корици. Подредете първите книги в кръг, като между тях оставите известно разстояние.

Стъпка 3

книги

Поставете малката кутия върху най-голямата и продължете да изграждате дървото си, като го подреждате под формата на пирамида. Продължете, докато не оставите няколко книги.

Стъпка 4

коледна елха от книги

Бавно и поетапно изградете коледната елха до върха. Можете да постигнете едни и същи резултати, като поставите любимите си твърди книги на върха или като използвате лавици, за да ги запазите на място. Колко висока да бъде елхата зависи от вас.

Стъпка 5

коледна елха от книги

Декорирайте! Следва и най-любимата част – поставянето на гирлянди, коледни лампички и каквото друго ви хрумне. Добавянето на светлини дава придава живот на коледното дръвче.
И ето вече имате една завършена и нестандартна коледна елха, с която ще блеснете пред близки, роднини и приятели. Сега е моментът доволно да потупате ръце, да си направите едно селфи, което моментално да пуснете в социалните мрежи.

А дали сте спазили законите на гравитацията? Ето как да проверите.

Представете си, че си почивате край елхата с чаша чай. Кой знае може да се вдъхновите да прочетете някоя от книгите от коледното дръвче, което сте създали. Какво ли ще се случи ако махнете една от тях?

Редактор: Илияна Кръстева

Източник: hypable.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлЗдравни съветиСнимкиЛюбопитно