Начало Лайфстайл Красота и стил Модерно Как да се облечете на интервю за работа

Как да се облечете на интервю за работа

Как да се облечете на интервю за работа - изображение

Необходим е само един поглед на интервюиращия, за да разбере колко сте надежден и компетентен и да си направи заключения за вашия социален статус и цели. Първото впечатление се създава за по-малко от 30 секунди и се основава изцяло на облеклото ви. Ето защо трябва да изберете дрехите си много разумно, ако не искате да излезете от състезанието още преди интервюто за работа да е започнало.

Какви са цветовете на дрехите ви?

Използвайки цвета на дрехите, можете да повлияете върху околните. "Независимо дали сме наясно или не, цветовете, които избираме, изпращат силно послание", казва Линда Голдман, консултант по бизнес комуникации и етикет. Следователно трябва да обърнете сериозно внимание на цвета на облеклото, което ще носите по време на първата среща, когато кандидатствате за работа.

жена в ярки цветове

Пастелните цветове в дрехите и грима могат да ви помогнат да спечелите доверието на околните. Най-важното е да не прекалявате. В противен случай може да изглеждате детински и незряло.

 

Синьото е може би най-добрият избор за цвят на дрехата, която да облечете, ако ви предстои интервю за работа. Ето защо униформите и костюмите са често в този нюанс. Той излъчва увереност, компетентност и опит.

дама в синьо

Червеният цвят представлява вашето желание да бъдете успешни и ефективни. Това е цветът на лидерите и означава, че вие не се страхувате да изпъкнете и да привлечете вниманието към себе си. 

Най-лошият избор в това отношение, според проучвания и мнения на специалисти, са оранжевите одежди. Цветът често се свързва с нещо непрофесионално. Така че може би е необходимо да оставете любимата си оранжева блуза за уикенда.

Виктория Бекъм


Бизнес костюмите невинаги са най-добрият избор за интервю за нова длъжност, защото впечатлението, което създавят е, че сте "прекалено квалифицирани". Този стереотип се налага, понеже на подсъзнателно ниво хората смятат, че само висококвалифицираните служители се обличат по този начин. Бъдещите ви работодатели могат да си помислят, че вашите амбиции са твърде високи за тази позиция и ще преминат към следващия кандидат.

Луксозните лога на скъпи марки - скъпите часовници или най-новите модели мобилни телефони означават, че статутът играе важна роля за кандидата, както и че той се интересува от впечатлението, което създава за околните. Офисът не е мястото, където човек трябва да демонстрира финансовото си господство над други хора и особено върху работодателя.

 маркова чанта

Вашето облекло трябва да бъде възможно най-близо до облеклото на фирмата. Хората са по-склонни да приемат личности, които са като тях, така че колкото повече приличате на останалите служители, толкова по-вероятно е бъдещият ви шеф да ви одобри.

Трябва да избягвате много ярък грим и силен парфюм. Сложете си малки и елегантни бижута като обеци, гривни и часовници. Но обеци, които изглеждат евтини, или такива, които са направени от материали като пластмаса, не са добра идея за интервю за работа. Очилата с много стилна рамка могат да бъдат чудесно допълнение към вашата визия. 

Направете проучване, като използвате социалните медии. Например: Facebook, Instagram или уеб страница на фирмата, за която искате да работите. 

По статията работи: Илияна Стоянова

Източник: brightside.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛюбопитноСоциални грижиЛайфстайлЛеченияСнимкиИсторияПроизводителиНовиниЗдравни съветиПсихологияТестовеАнкетиФизиологияОрганизацииАлт. медицинаНормативни актове