Начало Лайфстайл За свободното време Любопитно и забавно Как да оцелеете преди сватбата – наръчник със съвети за притеснени булки - част 2

Как да оцелеете преди сватбата – наръчник със съвети за притеснени булки - част 2

Как да оцелеете преди сватбата – наръчник със съвети за притеснени булки - част 2 - изображение

Приготовленията за сватбата обикновено са свързани с основните неща – украса, място меню и много други. Тези детайли са от съществено значение, за да се получи приказна сватба. Цялостната подготовка за сватбения ден може да бъде стресираща, изнервяща не само за бъдещата булка, която планува голямото събитие, но и за нейните роднини и приятели. За да избегнете всичко това сме ви подготвили един наръчник със съвети. Булки, успокойте се. Ние ще ви помогнем.

Въпроси, които да зададете на фотографа

Фотографът и видеооператорът са двамата най-важни хора на вашата сватба (след булката и младоженеца, разбира се). Те заснемат паметните моменти и създават вечни спомени, така че тук трябва да се доверите на тези професионалисти дори и да ви струва повече.

Попитайте фотографа:

 • за цените и снимките - за час или цял ден?
 • дали имат допълнителни светлини в случай, че стане тъмно или не им харесва светлината на мястото;
 • включва ли пакетът ангажимент за заснемане преди сватбата, както и безплатна фото книга;
 • как обработват след това снимките - редактират ли всички снимки във Photoshop и извършват ли корекции на цветовете;
 • колко време обикновено им отнема да обработят снимките след събитието и колко фотографии получавате накрая.

Въпроси, които да зададете на видеооператора

 • сам ли работи или с асистент (2 души означават кадри от по-добри ъгли);
 • какво предоставя като краен продукт - всички материали, които са заснети или редактиран видеоклип (плюс колко време обикновено правят клиповете си, ако ги редактират);

Помолете всички свои гости да не използват телефоните си за правене на снимки или заснемане на видеоклипове по време на церемонията. Първо, ако го направят, тогава защо плащате на фотографа и видеооператора? На второ място, гостите ви ще гледат телефоните си, а не младоженците.

Опции за програмата за забавление

сватба

Изборът в днешно време е огромен, никой няма да спори за това. Всичко зависи от финансовите ви възможности и от желанието ви да забавлявате гостите си - и себе си - през нощта. Когато вашите гости са заети с гледане или правене на нещо, това ви дава кратка почивка, за да си поемете дъх от тостове и поздравления.

Ето някои незначителни идеи: сапунени мехурчета, пускане на фенери или фойерверки ( в случай че искате запомнящ се край на събитието), музикална група, пясъчно шоу, карикатурист, куклено шоу, бар на колела, работилница за снимки или др.

Комплект за оцеляване през сватбения ден 

булка с куфар

Животът е непредсказуем, особено за големи събития като сватбите. Трябва да сте добре подготвени дори и за най-малките детайли. Ето ви един примерен "комплект за оцеляване", който може да ви бъде полезен през този ден. Съветваме ви да го доверите на надежден човек като майка ви или най-добрата ви приятелка.

Ето какви неща определено трябва да има в чантата: ножици, чифт чорапогащи / чорапи, мокри кърпички и тъкани, малък медицински комплект (лекарства за главоболие, за стомаха,  и т.н.) лепило, батерии, някои козметични средства (като червило, балсам за устни, пудра и др.), спрей за коса, прозрачен лак за нокти, гребен, ролка за мъх, преносими слушалки, чадър и репелент за насекоми (в случай, че сте на открито). 

Какво да направите една седмица преди сватбата?

Когато сте на финалната права, поемете си дълбоко дъх и финализирайте последните детайли. Спокойно - всичко ще се оправи.

 • Уверете се, че вашият плейлист за музика е готов (и той е архивиран на 2 USB флаш устройства).
 • Списъкът с гости трябва да бъде готов, заедно с плана за сядане, както и описание на всеки гост (ако лицето, което помага в провеждането на шоуто, се нуждае от него).
 • Знаете цялото меню, наясно сте с всички алергии, които вашите гости имат (особено деца) и знаете дали има вегетарианци, така че сте се съобразили и с това.
 • Поръчали сте и храна за персонала. Те ще имат известно време за ядене и определено ще бъдат гладни.

Денят преди сватбата

Проведете няколко телефонни разговора с отговорните лица за вашата сватба, за да се уверите, че всичко е наред. 

Отпуснете се. Утре е щастливият ден.

Вижте първа част на статията ТУК

По статията работи: Илияна Стоянова

Източник: brightside.me

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимкиРецептиЛюбопитноСпорт