Начало Лайфстайл За свободното време Любопитно и забавно Как да оцелеете преди сватбата – наръчник със съвети за притеснени булки - част 1

Как да оцелеете преди сватбата – наръчник със съвети за притеснени булки - част 1

Как да оцелеете преди сватбата – наръчник със съвети за притеснени булки - част 1 - изображение

Приготовленията за сватбата обикновено са свързани с основни неща – украса, място меню, избор на фотограф, видеооператор и други. Тези детайли са от съществено значение, за да се получи приказна сватба. Цялостната подготовка за сватбения ден може да бъде стресираща, изнервяща не само за бъдещата булка, която планува голямото събитие, но и за нейните роднини и приятели. За да избегнете всичко това сме ви подготвили един наръчник със съвети. Булки, успокойте се. Ние ще ви помогнем.

Концепцията и вашето виждане за специалния ден

тема на сватбата

Систематичният подход дава добри резултати. Концепцията за вашето събитие трябва да се състои от отделни елементи, обединени от една идея и стил: покани, декорации, програма, облекла, цветя. Погледнете следните насоки, които могат да ви помогнат да решите идеята и стила:

  • Обмислете художествената концепция (например барок), стил на дизайна (например минимализъм), историческа ера (например началото на 20-ти век).
  • Помислете за любимите си филми или книги - можете да се превъплътите в някой от любимите си персонажи или да си направите тематичен декор;
  • Припомнете си любовната история, как сте се срещнали, може би нещо интересно ще изскочи от тази мисъл;
  • Помислете за своите хобита или места, където сте били заедно или, места, където винаги сте искали да се венчаете.

Избор на място

място за сключване на брак

Търсенето на перфектния ресторант или зала може да бъде трудно, но има някои неща, които трябва да знаете:

  • възможност за внасяне на алкохол и таксите, които ще ви удържат от ресторанта;
  • има ли по-малка зала или стая до основната зала, която може да се използва за детски забавления, преобличане, в която всички хора, ангажирани с организацията на сватбения ден могат да оставят вещите си.
  • достатъчна ли е  светлината, защото тя е от съществено значение за страхотни снимки;
  • колко коли могат да се оставят на паркинга

Сватбен декор 

Концепцията за интериора трябва винаги да се вписва в мястото, в противен случай всичко ще изглежда не на място.

Разговорът с управителя на мястото, където планирате да празнувате е от решаващо значение. Той ще се консултира с вас по отношение на възможностите за инсталиране и деинсталиране на всички части от интериора.

Декорът трябва да бъде обсъден с фотографа. Сътрудничеството с него ще спомогне за перфектни снимки. Освен това те могат да ви дадат някакъв съвет въз основа на техния опит.

сватбена маса

Всички свежи цветя, които са поставени на масите, където гостите ще седнат, трябва да отговарят на следните две условия. Първо, размерът на цветната композиция трябва да бъде минимум 30-40 см, за да изглежда добре и да не се губи между плочките и очилата. Второ, всички корени трябва да бъдат скрити в специална гъба или да бъдат покрити по друг начин. Когато гостите седнат на масата, тези цветя ще бъдат  на нивото на очите им и никой не иска да погледне корените им, нали?. Разгледайте снимката по-горе и ще видите какво имаме предвид.

Уверете се, че цветът на декора върви добре с цвета на стените и другите обекти на избраното от вас място. 

Вижте втората част на статията ТУК

По статията работи: Илияна Стоянова

Източник: brightside.me

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимкиРецептиЛюбопитноСпорт