Начало Лайфстайл Аз и моето семейство Домашен любимец Как да направите хубави снимки на котката си

Как да направите хубави снимки на котката си

Как да направите хубави снимки на котката си - изображение

Всеки собственик на котка се изкушава да й прави снимки и дори цели фотосесии – как лежи небрежно на дивана или свита на кълбо в мивката, как гледа замечтано птиците през прозореца, или просто иска да улови невероятните й очи. Но сигурно сте открили, че да хванете котката си в страхотен кадър не е никак лесно и често се оказва истинско предизвикателство. Поради тази причина ние решихме да ви дадем няколко идеи как да направите вашата котка по-благоразположена към вас и фотоапарата ви. Не се колебайте да изпробвате нашите съвети.

Привлечете вниманието на котката си с играчка или друга занимавка

котка

Кълбата прежда например, не само, че ще очароват вашата котка, но ще я предразположат към игра и по-забавни кадри, които с малко късмет ще можете да уловите със своя фотоапарат. Но не прекалявайте с аксесоарите – все пак искате в центъра на вниманието да е вашата котка.

Подберете хубав фон за снимките

котка

Опитайте с възглавничка, котешко легълце или дори вашето легло. Бъдете изобретателни или просто издебнете момент, в който котката ви сама си е избрала интересно местенце за спане.

Фокусирайте се върху очите й

котка

Очите са най-изразителната част от лицето на вашата котка! Винаги се опитвайте да задържате фокуса върху тях. Постарайте се светлината да е така ориентирана, че да разкрива всички цветове и оттенъци на зениците й.

Използвайте естествена светлина

котка

Ако имате възможност снимайте котката си навън – например сред цветните лехи на село, или сред саксиите на терасата. Ако нямате подобна възможност, постарайте се да я привлечете близо до слънчев прозорец, за да използвате красотата на естествената светлина.

Не използвайте светкавица

котка

Никога не насочвайте светкавицата към вашата котка. Тя може да заслепи очите й и дори увреди зрението й. Освен това всеки път ще се получава ефектът на "очите лазери". Ако употребата на светкавица е неизбежно, намалете светлината или използвайте външна светкавица и отразете светлината от стената или тавана.

Заиграйте се с перспективата

котка

Направете снимките си по-интересни като заснемете котката си от различни ъгли. Можете да се заиграете със зуума, фокусирайки се върху определена част от лицето на котката, или пък да я снимате от птиче око.

Най-важният ни съвет е да се забавлявате, докато го правите, и да не прекалявате с тормоза над горкото животинче. Така със сигурност крайният резултат ще е удовлетворяващ и за двете страни.

източник: catingtonpost.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимкиПсихологияИсторияНовиниЗдравни съветиАнкетиЛюбопитноАлт. медицина