Начало Лайфстайл За свободното време Любопитно и забавно Как биха изглеждали героите на Дисни в реалния свят

Как биха изглеждали героите на Дисни в реалния свят

Как биха изглеждали героите на Дисни в реалния свят - изображение

Виждали сме любимите ни герои от Дисни в какви ли не ситуации: как принцесите биха изглеждали ,ако са хора или възрастни и в куп други колаборации. Някои от любимите ни филми на "Дисни" са създадени преди повече от 50 години по-късно в свят, на смартфони и куп други неща. Том Уорд, художник от Обединеното кралство отговаря на този въпрос.

Дисни герои

Той сътворява блестящи илюстрации, които показват мрачния свят, в който биха живеели Алиса, Пинокио, и куп други наши любимци.  Очевидно художникът има какво да каже за днешната действителност, но вместо думите той избира изкуството. Определено бъдещето на Дисни героите не завършва с … и заживели щастливо или поне не според Том Уорд. Ако се задълбочите в картините, обаче ще видите, че те говорят много и има на какво да ни научат.

дисни

Определено е тъжно да видиш Чаровния принц ( който почука на хиляди врати, за да открие на кого принадлежи стъклената пантофка) да е залепен за смартфона и да не обръща внимание на Пепеляшка.

дисни

В друга илюстрация Алиса е изправена пред изкушението „Изяж ме“ или „Изпий ме“, вероятно препратка към модела на съвременните момичета.

 Алиса

 Една от илюстрациите изобразява и скандала, който избухна миналата година. Филмовата адаптация на „Красавицата и звяра“ не се излъчи в определени страни, заради „любовта“ между двата мъжки персонажа– Гастон и Лефу. На картинката се вижда как те са щастливи и  държат  „флаг на гордостта“, който е символ на гордостта на хомосексуалните и трансджендър общността.

дисни

В серията от рисунки  Уорд обвързва сюжетите на няколко класически филма на Дисни с модерни социални въпроси, създавайки тъмен, но интригуващ поглед към реалността през очите на нашите измислени детски герои. Изображенията засягат проблеми като замърсяването на водата, злоупотребата с животните, манията по технологиите и редица други теми пречупени през призмата на любимците ни. 

Ариел

„Знаците на Дисни са толкова емблематични, че мислех, че да ги пресъздам до нашия съвременен свят, може да ни помогне да погледнем на света през нови очи. Тези картини са един своеобразен мост от миналото към реалността“, споделя художникът.

дисни

източник: boredpanda.com

по статията работи: Илияна Стоянова

 

 

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимкиИсторияЛюбопитно