Начало Лайфстайл За свободното време Моето хоби Какво яде едно момиче за 600 долара в един от най-добрите ресторанти в света

Какво яде едно момиче за 600 долара в един от най-добрите ресторанти в света

Какво яде едно момиче за  600 долара в един от най-добрите ресторанти в света - изображение

Чудили ли сте се какво се сервира за обяд в един от най-добрите ресторанти в света? Това е въпрос, който една студентка от Австралия си задава. Когато се мести да живее в Сан Франсиско, тя харчи $ 600 в най-скъпия ресторант в Калифорния и споделя своите впечатления и снимки.

момиче

Елате с нас на малко гастрономическо турне. Разбира се, снимките не могат да заменят истинското преживяване, но те вероятно ще ви вдъхновят да сготвите нещо необичайно за вечеря тази вечер.

През 2014 г. ресторант Saison получава най-високия ранг на годината - 3 звезди Michelin, което означава "изключителна кухня, която си заслужава специално пътуване".

Дървата за огрев са част от концепцията на ресторанта, тъй като повечето ястия се приготвят на открит огън или в пещ.Главният готвач избягва да купува вносни стоки ,а набляга на продукти от местни рибари, ловци и фермери.

Затова нека започнем с чая! Всеки малък бушел има бял равнец, лайка, исоп, лимонов балсам и анасон. И всички те са пресни и взети от фермата на ресторанта и са потопени в гореща лимонена вода Meyer.

чай

Момичето твърди, че това е "най-небесният чай, който някога е опитвала в живота си, и може да пие с удоволствие всеки ден, докато умре".

бейби спанак и кафяви морски водорасли

След това идва ред на ястието от бейби спанак, кафяви морски водорасли и черен хайвер. Бейби спанакът е откъснат на ранен етап от растежа му, така че има деликатен вкус. Кафявите водорасли се запичат в избистрено масло, което се прави от млякото на Бела - крава, която живее във фермата на ресторанта. Черният хайвер се осолява по специална рецепта, като се използва пушена сол.

Момичето споделя впечатлението си за ястието: "Въпреки че всички текстури бяха супер различни, те се съединяваха толкова гладко".

ястие

Това са сашими от калкан - вид равнец. Тънките нарязани парчета от сурова риба бяха толкова прекрасни, че се изненадах. Очите ми се насълзиха, знаейки, че едва ли никога ще опитам по-добра сурова риба след тази.

сашими от калкан

След това идва ред на Геодък. Според мнението на момичето ястието не е било толкова добро." Прекалено изтънчено за моя вкус, маринатата беше супер много и не можеше да се усети правилно вкуса на храната."

геодък

Друго ястие, което впечатлява момичето, беше свеж морски таралеж в грилован хляб, напоен със сос, направен от остатъци от хляб. Въпреки това, тя не е единствената, която дава на това ястие чудесни рецензии. В многобройни отзиви за Saison, морският артишок получава най-голямата оценка.

морски артишок

След това се появи тънко нарязана репичка с избито масло на върха. Отдолу имаше кубчета маринована ряпа, репички и решетка от желиран оцет. Това беше наистина добър преход от кремовото морско дъно до горчивия вкус на ряпата. Между другото, комбинацията на ястията в менюто се обмисля напълно от готвача на Saison.

печена тиква

После носят 3 вида печена тиква. Първият вид е покрит с октоподни люспи, а вторият е покрит със сметана от мътеница. И двете ястия бяха невероятни. Третият, тиквено пюре в студено пресовано тиквено масло, беше прекалено солен и не толкова вкусен.

филе от антилопа

Вероятно си мислите, че е време за десерт. Не, сега е време за месни ястия. Първият е средно изпечено месо от антилопа със салата от билки перфектно комбинирани с бисквити и масло от мед. Според момичето филето от антилопа наподобява вкуса на нещо между еленско и говеждо месо.

бульон от салвия

След това се сервира бульон със салвия, който е много вкусен и с много наситен вкус.

Накрая, десерт! Първоначално беше пушен сладолед. Технологията на подготовката, разбира се, не се разкрива от ресторанта. Сладоледът се поднася със солен карамел. Заедно с пушен сладолед и се сервира със захаросани какаови зърна, фъстъци, орехи и кедрови ядки. Беше много, много вкусно.

пушен сладолед

Но накрая и черешката на тортата: Друго ястие, с което е известен този ресторант е шоколадов бар наподобяващ "Snickers“- покрит със злато.

шоколадов бар

Шоколадът се приготвя в ресторанта, като се използва същият солен карамел.

Още по темата:

0.0, 0 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлИсторияЛюбопитноСнимкиНовиниПсихологияСпортЗдравни съветиХранене при...РецептиДиетиАнкетиСоциални грижиФизиологияОрганизацииНормативни актовеИнтервютаСтатистически проучванияЛеченияЗаведенияАлтернативна медицинаБотаникаПроизводители