Начало Лайфстайл За свободното време Моето хоби Какво се крие зад великолепните снимки в социалните мрежи

Какво се крие зад великолепните снимки в социалните мрежи

Какво се крие зад великолепните снимки в социалните мрежи - изображение

Всеки, който има профил в Instagram, е виждал хора, които пътуват по света, ядат само здравословна храна, носят модерни дрехи и постват цитати от Ницше и Кант под снимките си, направени на тропически острови. В тези моменти ние се чувстваме тъжни и дори ги обвиняваме защото бихме искали да живеем и ние такъв прекрасен живот. Но какво ще стане, ако цялата красота е само илюзия и има огромна пропаст между реалността и тези великолепни фотографии?

Какво се крие зад перфектните снимки в социалните мрежи? Оказва се, че животът на хората не е само за пътуване и ярки емоции.

Как функционират филтрите

снимки в социалните мрежи

Всеки ден хиляди потребители на Instagram публикуват снимки, опитващи се да се покажат в най-добрата си светлина. Благодарение на изрязването и различните филтри животът им изглежда интересен и невероятно ярък.

Chompoo Baritone, фотограф от Банкок, споделя, че желанието  на хората да изглеждат по-добре, отколкото всъщност са води до много забавни, непринудени, но фалшиви снимки. С помощта на тези снимки тя ни показва какво се крие зад перфектните картини, които наводняват пространството и имат хиляди харесвания.

селфи

Потребителите "филтрират" своята реалност и отрязват всички "неподходящи" неща, за да получат тези невероятне снимки. 

Високата цена на популярността в Instagram

Трябва да излизате през цялото време и трябва постоянно да публикувате страхотни нови снимки. И не е толкова лошо, ако просто не ядете цял ден, за да направите снимка на плоския си корем. Или, ако трябва да пропуснете да се храните в ресторант, за да спестите пари, и да си купите маркова рокля и да се похвалите с нея в Instagram.

Но това не е достатъчно. Хората записват видеоклипове, докато шофират, качват снимки с диви животни или се изкачват по покривите на високите сгради само за да получат добър ъгъл за селфи. Тези снимки изглеждат наистина удивителни, но не забравяйте, че те са много опасни.

плуване с акули

Докато се опитват да заснемат поредната снимка за социалните мрежи, хората са готови да рискуват здравето и дори живота си. Katarina Elle Zarutskie, модел от Калифорния, решава да удиви своите последователи и да направи снимка, докато плува с акулите. Но една от акулите напада момичето, и я дърпа под водата. За щастие момичето успява да се освободи и излиза от водата. 

Едно момиче прави фалшива снимка и си признава

фалшиво селфи

Популярният блогър Каролин Стрич решава да докаже, че Инстаграм е пълен с лъжи. Тя създава красива история, в която отива в Дисниленд, за да отпразнува рождения си ден в замък. Фотографията й събра хиляди харесвания и коментари. Няколко дни по-късно момичето разкрива, че това е просто шега.

Каролин обяснява, че тя просто иска да покаже разликата между онлайн живота на хората и реалния им живот.

Истината е, че повечето хора прекарват дните си в пижама, с разхвърляна коса, седнали пред компютъра.

"Всички искаме да видим светлите моменти на живота на другите и да покажем всички най-добри неща, които имаме", казва Каролин, като ни напомня, че реалността е различна и затова е много важно да бъдете честни първо пред себе си, а след това с околните. 

Най-големият мост в света: Очаквания срещу реалност

мост в света

През 2016 г. най-дългият стъклен мост в света е построен в Zhangjiajie, Китай. Той се намира в националния парк на височина 300 метра и е станал толкова популярен сред местните жители и туристи, че правителството дори е трябвало да го затвори няколко пъти.

Има много обекти, които изглеждат различни в реалния живот. Харисън Джейкъбс, международен кореспондент на Business Insider, решава да посети моста и стига до заключението, че това е най-лошият кошмар, скрит зад великолепни снимки.

мост в Китай

От разстояние изглежда като шедьовър, но има тълпи от крещящи и спорещи туристи, които се опитват да купят билет. Почти е невъзможно да погледнете на земята или да се насладите на моста, защото седите , а тълпите от хора се реят около вас.

Туристите носят специални обувки, за да не повредят стъклото. Но въпреки това много панели са надраскани.

мост в Китай

Джейкъбс стига до заключението, че съществува изключително голяма разлика между красивите снимки на Instagram и Facebook и реалността на един обикновен турист.

Всички искаме да накараме нашата реалност да изглежда малко по-добре, но трябва да помним, че социалните медийни сайтове са създадени, за да ни помогнат да общуваме, а не да се хвалим за всичко.

Редактор: Илияна Кръстева

Източник: brightside.me

 

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияПсихологияЛайфстайлАнкетиСнимкиНовиниЛюбопитноЗдравни съвети