Начало Лайфстайл Красота и стил Нашето тяло Какво искат жените: мъже с или без татуировки

Какво искат жените: мъже с или без татуировки

Какво искат жените: мъже с или без татуировки - изображение

Днес татуировките не се считат за най-екстремните промени в човешкото тяло, но все пак трябва да помислите два пъти, преди да се втурнете към най-близкия салон, за да си направите тези трайни рисунки върху кожата.

Според общоприетото мнение, жените обичат "лошите момчета" и дълго време татусите по тялото са недвусмислен знак, че даден мъж се смята за алфа мъжкар и иска да демонстрира това чрез рисунките по тялото си. 

Според едно скорошно проучване обаче мъжкото убеждение, че татуировките ги правят по-привлекателни за жените не е точно така. След като интервюират 2584 мъже и жени, двамата полски изследователи Анджей Галбарчик и Анна Зинкевич публикуват изследване, което дава много интересни резултати.

Участниците в проучването трябва да оценят снимки на неизвестни полуголи мъже. Мъжките участници трябваше да дадат своето мнение за това кои снимки биха били привлекли жените. Дамите пък трябваше да споделят колко са привлечени към същите мъже на снимките. 

Мъжките участници класират най-татуираните според тях мъже,  които жените биха намерили за по-привлекателни; жените, напротив, предпочитат мъже без татуировки.

Изследването дава още един интересен резултат. Когато участниците са помолени да класират мъжете на снимките според това кой може да бъде по-здрав, жените категоризираха татуираните мъже като по-здрави от останалите.

Татуировките обикновено са свързани с качества като издръжливост, праг на търпимост към болка или просто мъжественост - татуираните мъже се считат за по-здрави от тези без татуировки.

мъж с татуировки

Това обаче не означава, че мъжете с татуировки ще изглеждат по-привлекателни: знаци като татуировки са предназначени да покажат високи нива на тестостерон за външния свят, но ако нивото на мъжкия хормон е твърде високо, това вече е предупредителен знак: не много жени предпочитат мъж, който тича след всяка друга жена. Това е в съответствие с изследванията на Университета в Ню Мексико, според които мъжете с по-ниски нива на тестостерон са по-склонни да бъдат постоянни, лоялни партньори, докато тези, които имат по-високи нива на тестостерон, имат по-висока предразположеност да бъдат неверни, да имат множество партньори.

В допълнение, високият тестостерон може също да е признак, че човек е доминиращ и рискът от домашно насилие също се увеличава в пряка пропорция с нивата на тестостерон.

Редактор: Илияна Кръстева

Източник: onejive.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСнимкиЛюбопитноЛайфстайлПсихологияНовиниАлт. медицинаЗдравни съветиИсторияЛечения