Начало Лайфстайл За свободното време Култура и изкуство Испански художник превръща женските “несъвършенства” в изкуство

Испански художник превръща женските “несъвършенства” в изкуство

Испански художник превръща женските “несъвършенства” в изкуство - изображение

Стрии, белези , месечен цикъл са неща, с които всяка една жена се сблъсква през даден период от живота си. Много от тях се опитват да скрият белезите и се депресират от това как изглеждат. Но един художник от Барселона превръща тези недостатъци в изкуство с помощта на четката и боята.

тяло

21-годишната Синта Картро извървява дълъг път, за да открие, че не трябва да се срамува от това, което всъщност е. В училище тя е била подложена на много унижения и грубости.

"Стриите и другите несъвършенства са част от нашата същност, живот и лоши моменти. Те са част от нас“, споделя тя.

тяло

Испанката още си спомня как момичета са били унижавани в училище, ако са по-пълни или с наднормено тегло, или ако някой забележи, че са в цикъл. Стига се до момент, в който тя мрази собственото си тяло.

Към днешна дата тя е оставила всичко в миналото. Сега рисува с цветни бои , а благодарение на артистичното си вдъхновение тя показва и доказва, че жените по цял свят са просто красиви.

тяло

Нейните  изображения на стрии, имат за цел да  повдигнат самочувствието и да насърчат  момичетата да не се  срамуват от тялото си.

гащи

„Да приемете личните си несъвършенства означава да приемете корените и историята си- със всичко в нея- и в края на краищата да приемете себе си“, заключва тя.

източник: boredpanda.com

по статията работи: Илияна Стоянова

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлИсторияСнимкиПсихологияРецептиЛюбопитноЗдравни съвети