Начало Лайфстайл Красота и стил Модерно Изумително! Финландски дизайнер създаде колекция за бременни деца

Изумително! Финландски дизайнер създаде колекция за бременни деца

 Изумително!  Финландски дизайнер създаде колекция за бременни деца - изображение

Паола Сухонен е финландски дизайнер на нетрадиционната колекция “Hamptons”. Един ден тя получава предложение от една компания да изработи дрехи за бременни деца. Тя остава изумена. Преди да си помислите, че целта е печалба, то прочетете каква е истинската причина.

бременно дете

Рекламната кампания има за цел да прикове вниманието към проблема с детската бременност, който се проявява все по-често в развиващите се страни. Организаторите се надяват, че ще повишат осведомеността, както и ще спомогнат за намаляването на този проблем в световен мащаб. Инициативата събира средства, които ще дари на местна организация, която се бори за правата на децата.

Моделите са в дръзки и ярки цветове, които да привличат вниманието още от пръв поглед. Те са направени с игриви принтове, които най-често се срещат при детските дрешки. Основната идея е да се направи контраст между еднообразните, сиви и скучни дрехи при бременните жени.

бременно дете

За модел компанията избира малката Фрида - 12 годишно бременно дете, което скоро трябва да роди.

Освен специална фотосесия организаторите заснемат и филм, който се излъчва в интернет пространството. В него група деца играят и се забавляват. Те щастливо и безгрижно лудеят под слънчевите лъчи. Малката Фрида е далеч от тях. Тя позира с дреха за бременни.

“Създаването на колекция облекла за бременни деца е противоестествено и смущаващо, но точно това е, което искаме да внушим сред обществото", споделя един от организаторите, който се занимава с кампанията още от началния й етап.

бременно дете

„Моделите носят истината, която е шокираща. В света около 7 милиона деца забременяват всяка година. Това е недопустимо. Нашата колекция не би трябвало никога да съществува, а още по-малко да се използва за търговски цели“, споделя още той.

Статистиката е стряскаща, а равносметката показва, че тези деца са под минимума на академичното и социално ниво спрямо техните връстници.

бременно дете

Родителите на Фрида я подкрепят безрезервно, но много други деца нямат този късмет. Моралното изоставяне на децата от родителите може да бъде критично. То може да се отчужди и да се изолира, когато изпадне в такава деликатна ситуация.

Фрида мечтае да бъде медицинска сестра, но моментното й състояние изисква тя да спре да посещава училище за неопределено време. Това е огромно изпитание за самата нея.

бременно дете

„Забременяването ми беше огромна грешка. Осъзнавам, че животът ми е съсипан. Вече не ходя на училище и не се забавлявам с приятелите ми. Ще се радвам ако снимките достигнат и помогнат на други момичета в моето положение“, признава Фрида.

бременно дете

Всички участници в инициативата се надяват, че колекцията и краткият филм ще предадат важното послание. “Кампанията събира в едно два много сериозни проблема – правата на децата и тези на жените. Надяваме се, че хората ще се събудят и ще осъзнаят при какви обстоятелства живеят милиони момичета в развиващите се страни. Всички трябва да се стремим децата ни да изживеят едно нормално детство", заключват организаторите.

Целта на кампанията е да използва формата и визията на посланията, с които си служи модата, за да илюстрира тежката и унизителна реалност на тези деца.

източник: hasanpartners.fi; thedrum.com

по статията работи: Илияна Стоянова

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимкиРецептиЗдравни съветиПсихологияСпециалистиЛюбопитноНовиниСпортСоциални грижиИсторияАлт. медицинаТестовеАнкетиИнтервютаХранене при...ОрганизацииОбразованиеНормативни актовеЗаведенияКлинични пътекиИзследванияЛеченияБотаника