Начало Лайфстайл За свободното време Култура и изкуство Изтрита сцена от филма Титаник развълнува света

Изтрита сцена от филма Титаник развълнува света

Изтрита сцена от филма Титаник развълнува света - изображение

В продължение на три часа и петнадесет минути пред очите ни се разиграват епичните сцени от филма Титаник, които са трогателни и въздействащи. Как бихме могли да забравим момента, в който Джак и Роуз са на палабута на кораба или когато героят на Леонардо ди Каприо се жертва, за да оцелее неговата любима.

Двадесет години по-късно всяка картина и реплика от този филм са се запечатали трайно в нашето съзнание. Със сигурност трагедията от потъването на най-големия презокеански лайнер все още вълнува и докосва всеки един зрител.

През изминалата седмица се появи нова сцена, която предизвика небивал интерес. Тя е не по-малко въздействаща и трогателна, защото показва в детайли спасяването на оцелелите от трагедията. Действието в нея се разиграва на борда на спасителния кораб Карпатия, а самите кадри са толкова емоционално наситени, че със сигурност ще променят начина, по-който сте гледали Титаник до този момент.

сцена от филма Титаник

Кадрите са продължение на сцената от филма, в която Роуз, завита в одеяло, се събужда, след като оцелява в ледените води на океана.

В разтърсващия клип от 1:37 минути, героинята на Кейт Уинслет е изтощена и не може да се качи на спасителния кораб без помощта на хората от екипажа. Всеки един кадър пресъздава нейната болка (от загубата на любимия), която е пресъздадена на фона на десетките други пасажери. 

сцена от филма

Цялата картина е трогателна и въздействаща – мъката на Роуз и на другите оцелели, които не знаят какво се случва със семействата им.

Фрагменти показват как една възрастна жена избухва в отчаяни ридания, когато осъзнава, че членовете на семейството й са загинали, а друга се разхожда сред тълпата с дете на ръце.

сцена от филма

За секунди виждаме и Джоузеф Брус Исмай – шефа на компанията, която построява "непотопяемия" кораб. Изражението на лицето му е на преден план, но в него не личи истинско разкаяние, след като стотици невинни загиват в ледените води на океана. Погледите, които оцелелите отправят към него, са укорителни, след като той успява да се измъкне с коварство от потъващия кораб. 

В края на сцената се вижда и майката на Роуз, която отчаяно търси дъщеря си.

източник: thesun.co.uk

снимки: spillednews.com

по статията работи: Илияна Стоянова

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимки