Начало Лайфстайл Аз и моето семейство Семейни ритуали и традиции Израелският посланик в България запали в Стара Загора третата свещ за Ханука

Израелският посланик в България запали в Стара Загора третата свещ за Ханука

Израелският посланик в България запали в Стара Загора третата свещ за Ханука - изображение

Вчера в Стара Загора беше запалена третата свещ за еврейския празник Ханука (празникът на светлината). Тържеството се проведе в хотел "Мериан Палас". На него лично присъстваха посланикът на Израел в България - Шаул Камиса Раз, почетният консул на Израел – Орлин Мандов, председателят на Организация на евреите в България "Шалом"- Максим Бенвенисти и изпълнителният директор на Панхим ООД - Джери Шлайдер. Присъстваха още: кметът на Стара Загора - Живко Тодоров, мениджърът на Мол Галерия Стара Загора - Дани Беркович и др. На тържеството посланикът Шаул Камиса Раз изнесе реч, превеждана лично от главния равин на “Хабад” - Йосеф Саломон.

"... нашата цел [тази вечер] е да обединим всички – евреите и неевреите заедно и да споделим от светлината на празника Ханука" - започна речта си Шаул - "... и да дадем от нея на всички, защото този празник показва какво е толерантност ... искам да кажа, че България е един голям пример за целия свят, за това какво е толерантност ... след Ханука идват и християнските празници, искам да ви пожелая "Весели празници". Речта си завърши на чист български, с думите "Благодаря. Всичко хубаво. Честит празник!"

На празника беше гост българската поп певица, с еврейски произход Лика Ешкенази, която след традиционните еврейски песни, изпя хорово, заедно с гостите на празника "Хубава си моя горо".

традиционни десерти за Ханука - латкес (вляво), суфганиот (в средата)

На празненството присъстваше и нашият главен редактор Ивайло Тончев със своето семейство.

На всички празнуващи "!חג שמח"


Още по темата:

0.0, 0 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлИсторияСнимкиНовиниСпортЗдравни съветиЛюбопитноТестовеРецептиДиетиСоциални грижиНаправления в медицинатаАнкетиОрганизацииНормативни актовеГеографияПроизводителиСпециалистиОбразованиеСпорт и туризъмЗаведенияВидео