Начало Лайфстайл Красота и стил Модерно Изобретение: Японска компания създаде сладолед, който не се топи

Изобретение: Японска компания създаде сладолед, който не се топи

Изобретение: Японска компания създаде сладолед, който не се топи - изображение

Горещо ви е? Яде ви се сладолед? И на нас! Безспорно всички ние обичаме да се разхлаждаме със сладолед, но нека си признаем, че той се разтапя много бързо и затова ни се налага бързо да го консумираме.

сладолед

Една японска компания намира начин да удължи максимално издръжливостта на един сладолед. Това се случва съвсем случайно. Готвачът на сладкиши , във фирмата, се опитва да използва екстракт от ягода, за да създаде нов вид сладкарски изделия. Той използва ягоди, които не са с подходяща форма за продажба. Той установява, че кремът се втвърдява, когато бъде в контакт с екстракта от ягода.

Каква е тайната съставка, която предпазва сладоледа от разтопяване?

Тайната съставка е течен полифенол, който се извлича от ягодите. Той затруднява разделянето на водата и мазнините, и по този начин сладоледът задържа оригиналната си форма, за по-дълго време. Това е и единствената допълнителна съставка в сладоледите и тя е изцяло натурална.

сладолед

Първоначално сладоледът се продава в град Канадзава, но вече се разпространява и в големите градове като Осака и Токио.

сладолед

Репортер от Asahi Shimbun ( местно онлайн издание) прави тест и стига до заключението, че при температура от 28 градуса и изложен на слънце, сладоледът запазва формата си, без промяна, в продължение на 5 минути. По този начин човек може да се наслади на сладоледа за по-дълъг период от време, без да бърза, че ще му се разтопи.

сладолед

Президентът на компанията твърди, че сладоледът може да запази формата си дори и да бъде подложен на горещ въздух от сешоар.

Сладоледът струва около 4.50 $.

Колко жалко, че в момента го има само в Япония!

 източник: dailymail.co.uk

 по статията работи: Илияна Стоянова

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСнимкиХрани и ястияЗдравни съветиРецептиЛюбопитноНовиниЛайфстайл