Начало Лайфстайл За свободното време Светски шум Изненадващо интелигентни холивудски знаменитости

Изненадващо интелигентни холивудски знаменитости

Изненадващо интелигентни холивудски знаменитости - изображение

Всички знаем за прилежно поддържаните визии на звездите от Холивуд. Наясно сме и с таланта, който те притежават и развиват. Но рядко очакваме от знаменитостите да са с висше образование, да се занимават с наука или да имат интерес към литература и изкуство. 

Сега обаче може да се шокирате!

Със стартирала вече кариера в Холивуд е била актрисата Натали Портман, когато се е дипломирала от Харвард в направлението Психология. А преди Джон Леджънд да спечели своето Грами за артист, е работел в авторитетна консултантска фирма. 

Предстои ви да видите някои от най-интелигентни холивудски звезди, доказали себе си в академични среди, различни професионални направления или дори са членове на "Менса".

Ема Уотсън

През пролетта на 2014 г., снимайки поредицата филми за Хари Потър, актрисата придобива своята бакалавърска степен в специалност Английска литература. Също така се занимава с научни изследвания в Оксфордския университет по време на участието си в "Бръшляновата лига" (Ivy league).

Алисън Уилямс

Алисън Уилямс

Тя е много повече от умницата във филма "Момичетата". Учила е Английски език и археология в Йейл. А класовете, които е посещавала, са развили изключително много мисълта й. На Уилямс не й е било позволено да пробива като актриса докато не завърши университет. А когато не е спечелила роля в големия мюзикъл на Йейл за първокурсници, тя се включва в група за изпровизации, където открива, че има усет за комедийност.

Синди Крофорд

Синди Крауфорт

Звездата, завършваща гимназия с лично тържествено слово, подписва първия си договор за модел още през 1984г. Парите от работата използва, за да подпомогне образованието си и заедно с връчената й стипендия да учи инженерна химия в Северозападния университет. Но след време захвърля образованието, за да развие своята звездна кариера.

Една година след първия си договор вече е сред страниците на Vogue и е била на път да стане една от първите супермодели, включени в "Голямата шесторка" (The Big Six).

Джон Леджънд

Джон Леджънд

Певецът с ангелски глас е имал предложена стипендия от Харвард, Джорджтаун и Морхаус, но той е отхвърлил всички тези предложения, за да учи Английски с фокус върху афро-американската литература.

А преди да се популяризира като певец, Леджънд е работил в една от най-престижните консултантски фирми в цял свят.

Джон Кразински

Джон Кразински

Кразински прекарва един семестър в изучаване на Английски в Коста Рика, преди да се завърне в Браун, където най-любимите му лекции са били по дисциплините Управление на индустриални и нестопански организации и Въведение в биологията.

А преди да пробие като звезда на големия екран, стажува в предаването "Late Night with Conan O'Brien".

Натали Портман

Натали Портман

Главната героиня от "Черният лебед" има бакалавърска степен, придобита в Харвард. Това я прави първият висшист, който печели Оскар за най-добра женска роля. Преподавателите й споделят, че като студентка Портман се отличава доста от масата.

Успешните й начинания не се ограничават само с кино изкуството. Освен всичко, тя има и две публикации в научни списания.

 

Редактор: Милена Минчева

Източник: thisisinsider.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлЛюбопитноПсихологияЗдравни съветиНовиниСнимкиРецептиСпорт