Начало Лайфстайл Красота и стил Грим и прическа Изненада! Всички употребяваме сухия шампоан погрешно

Изненада! Всички употребяваме сухия шампоан погрешно

Изненада! Всички употребяваме сухия шампоан погрешно - изображение

Не, използването на сух шампоан не трябва да изисква инструкции за употреба, но ако пръскате корените си с него сутрин, преди да излезете навън – изненада – правите го грешно. Веднага след като този слой сух шампоан достигне скалпа ви, малки омазнени прашинки се обвиват около кичурите ви, за да улавят миризми и да поглъщат нефт и пот. По този начин, щом прокарате четката през косата си няколко пъти, тя отново изглежда мръсна.

Проблемът е, че повечето от нас впръскват сухия шампоан, чакат 30 секунди, прокарват гребен през корените си и излизат. Дори да изчакате цели пет минути, има голяма вероятност шампоанът да не е имал достатъчно време да свърши работата си.

Фризьорите съветват да използваме сухия шампоан вечер, преди да си легнем, за да му дадем достатъчно време за действие. И преди да проявите скептицизъм, повярвайте ни, когато казваме, че този трик е сериозен и наистина работи.

Точно преди сън напръскайте обилно корените си (не се притеснявайте за излишъка, той ще падне сам още преди да се събудите) и си легнете. На сутринта срешете косата си, или ако имате къдрава коса, просто обърнете главата си и масажирайте корените за няколко минути, за да разпространите остатъка равномерно - и бум, косата ви ще изглежда страхотно. Ако все още изглежда мазна, напръскайте корените, както го правите обикновено, изчакайте пет минути и я срешете отново. Всичко това може да не ви звучи като кой знае каква разлика, но когато се събудите със свежа и чиста коса, ще се съгласите с нас!

Източник: stylecaster.com

Снимка: today.com

По статията работи: Елиза Трайкова

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съвети