Начало Лайфстайл За свободното време Култура и изкуство Изложба на Светлин Стоев в Стара Загора

Изложба на Светлин Стоев в Стара Загора

Изложба на Светлин Стоев в Стара Загора - изображение

Творбите на художника Светлин Стоев, обединени под надслов "Задявки по никое време", ще бъдат изложени на 3 декември от 17.30 часа във фоайето на Община Стара Загора. Живописните платна на твореца, които ще бъдат представени са създадени в малък формат.

Светлин Стоев, роден през 1966 година в Стара Загора, има зад гърба си много самостоятелни изложби. Негови картини са били експонирани в едни от най-престижните галерии в страната. Част от тях вече са притежание както на частни лица, така на галеристи от България, Белгия, Норвегия, Холандия, Германия, Дания, Австрия и Франция. Той е определян от критиците като мрачен романтик - сюрреалист.

Старозагорският художник се отделя от рисуването близо 20 години, отдавайки се на друга своя страст - Българското каракачанско куче. От 1984 до 2003 година, Светлин се посвещава на издирването на последните екземпляри и тяхното спасяване. Българското каракачанско куче е една от най-древните породи кучета в света и води началото си от тибетския док.

Организатор на киноложки изложби, основоположник на музей на Българското каракачанско куче, автор на 526 антропологични измервания на породата, съавтор на стандарт за Българското каракачанско куче, собственик на развъдник "Бурен" и още много други дейности, с които самородният талант продължава да се занимава и до днес. В резултат на 20-годишните усилия, които Светлин Стоев полага, породата Българско каракачанско куче е призната от "Американския кенел клуб" /АКС/ през февруари 2003 година.

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимкиРецептиСпортНовиниИсторияЛюбопитноЗдравни съветиПсихологияСоциални грижиАлтернативна медицинаИнтервютаОбразованиеНормативни актовеАнкетиОрганизацииГеографияПроизводителиСпорт и туризъмАптекиСпециалистиЗаведения