Начало Лайфстайл За свободното време Култура и изкуство Игра на тронове: Поглед към сезон 8

Игра на тронове: Поглед към сезон 8

Игра на тронове: Поглед към сезон 8 - изображение

Последният сезон на един от най-успешните сериали на всички времена "Игра на тронове" беше заснет през това лято. Зрителите ще могат да го видят следващото лято, въпреки, че бе планирано да бъде по екраните през април. Всички детайли около новия сезон се пазят в дълбока тайна, но ето какво знаем за финала на епичната сага.

Какво знаем за сезон 8?

Снимките на последния сезон стартираха на 23 септември 2017 г. и продължиха до 6 юли 2018 г.  Този сезон ще бъде най-краткият - само 6 епизода, но се очаква продължителността на всеки епизод да бъде час и половина.

Някои сцени изискват изключителни усилия от страна на  екипа. Заснемането на епичната битка отнема 55 нощи. Един от асистент режисьорите пусна пост в Инстаграм(  след което бе изтрит) по повод финалната битка. "За изтърпените 55 поредни нощи. За целия сняг, студ, дъжд и кал и ветровете на Магераморн. Когато хиляди хора от цял свят гледат този епизод след година те няма да знаят колко труд е положен и то при минусови температури. Ще разберат, че гледат нещо, което никой не се е осмелявал да направи преди. И всичко това е заради вас".

За да предотвратят изтичане на информация от екипа вземат крайни мерки. Николай Костер-Валдау (Джейми Ланистър) споделя, че им е позволено да четат сценария само в студиото и то в електронен формат. Освен това всичко е унищожавано след това. Понякога по време на заснемането актьорите чуват репликите, които трябва да изрекат директно в слушалките си (изглежда, че това се е случило по време на най-важните сцени).

Сбогом от актьорите

кървави маратонки

Мейзи Уилямс, която изигра Аря Старк, сподели снимка на кървави маратонки в нейния Instagram профил. Тя написа следното: "Довиждане Белфаст. Сбогом Ариа. Сбогом, "Игра на тронове". Дадохте ми толкова много радост. За новите приключения".

Емилия Кларк

Емилия Кларк, която играе Денерис Таргариен в емоционален пост в Инстаграм се сбогува със сериала: "Качвам се на кораб, за да се сбогувам със сушата, която ми осигури подслон за близо десетилетие. Благодарение на този сериал имах преживявания, за каквито дори не съм мечтала". Актрисата също така обясни, че финалът ще бъде много неочакван и ще бъде шокиращо за публиката да разбере коя е Денерис наистина.

За да отбележи края на снимките, Софи Търнър (Санса Старк) си направи татуировка, която според феновете разкрива финала на "Игра на тронове". На нея се вижда гербът на рода Старк, а под него има надпис "Глутницата оцелява".

татуировка

Означава ли, че членовете на рода Старк ще оцелеят? Кой знае, но най-вероятно това не е намек - това вероятно е просто татуировка.

Ето какво казва Търнър за финала на сезона: "Всички се събират, за да се борят срещу предстоящата гибел. Налице е много напрежение между тези малки групи, които се борят за това, което според тях е правилно. Това е игра на тронове, така че ще има много кръв и смърт. Ще бъде много по-емоционално и мъчително от всички предходни години! "

Редактор: Илияна Кръстева

Източник: brightside.me

Снимки: quirkybyte.com

Още по темата:

5.0, 2 гласа

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайл