Начало Лайфстайл За свободното време Светски шум Здравословни и данъчни проблеми: трудно начало на годината за Шакира

Здравословни и данъчни проблеми: трудно начало на годината за Шакира

Здравословни и данъчни проблеми: трудно начало на годината за Шакира - изображение

Заради неплатени данъци в периода 2011-2014 г., испанските данъчни служби настояват певицата Шакира да бъде подложена на съдебно преследване. Органите на реда са на мнение, че певицата, която е с испанско гражданство, не е платила няколко десетки милиона евро данъци.

Следващите седмици съдебните власти ще преценят дали изпълнителката да бъде подложена на съдебно преследване или не. Ако бъде призната за виновна, тя може да получи присъда от 2 години.

"Въпросът е технически", заявяват от обкръжението на звездата и уверяват, че певицата ще го разреши в близко бъдеще. Те допълват, че става дума за "различни критерии, а не за "данъчни измами".

Журналистическо разследване, проведено наскоро, установи, че Шакира е сред звездите, които са част от световната схема за избягване на данъци. Изпълнителката живее в Барселона, но има жителство и на Бахамските острови, заради данъчни съображения. Според разследването звездата е прехвърлила в Малта и Люксембург авторските си права, които са на стойност 31,6 милиона евро.

Изпълнителката има и сериозни здравословни проблеми, свързани с гласните струни. Заради тях Шакира отмени концерти в редица страни.

"Мислех, че ще успея да си възвърна гласи по-бързо, но за съжаление няма да се получи. Имам заболяване, което се нуждае от по продължително лечение", написа Шакира в Инстаграм през декември месец миналата година.

По статията работи: Илияна Стоянова

Източник: bbc.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимкиРецептиСпортЛюбопитно