Начало Лайфстайл За свободното време Светски шум Звездни скандали от миналото, по които медиите биха полудели днес - част 1

Звездни скандали от миналото, по които медиите биха полудели днес - част 1

Звездни скандали от миналото, по които медиите биха полудели днес - част 1 - изображение

Звездният скандал се превърна в ежедневие в интернет. Тенденциите в звездните хаштагове могат да се появят за една нощ при най-малката публична неприятност или лош избор на облекло, а знаменитостите са дискутирани и подлагани на дисекция от хиляди. Кои исторически скандали със знаменитости биха разтърсили интернет, ако се случват в наши дни?

Важните въпроси за "етиката" все още изкачат в съвременните разговори за известните звездни скандали, но с Instagram и Фейсбук, които дават достъп до всеки ход, който знаменитостите предприемат, е трудно да се повярва на колко много публични личности някога им се е разминавало.

Сега е по-лесно отвсякога знаменитост да се подхлъзне и да провали цялата си кариера, заради един коментар или злополучна нощ в някой бар. Дали медиите днес дори могат да сънуват за подмитане на президентска афера под килима? Ако днес известен музикант каже, че е "по-голям от Исус", щеше ли FoxNews да го пропусне?

Класически Холивуд също има своя дял от клюки. По-долу са само някои от най-шокиращите и най-странни скандали около знаменитости, които биха наводнили интернет и 24-часовите медиини канали, ако се случат днес.

Трагичната смърт на детето суперзвезда Джудит Барси

Джудит Барси е един от най-обещаващите млади таланти на 80-те години, изключително талантлива екранна и гласова актриса. Барси е запомнена като гласът на Дъки в "Земята преди време" , и гласът на Ан-Мари във "Всички кучета отива в рая". Тя е толкова зряла и професионална, че често е избирана да играе герои, които са по-възрастни от нея - изключителна рядкост за детския актьор.

Зад кулисите, обаче, Барси има буен семеен живот, а баща й страда от алкохолизъм. На 25 юли 1988 г. Джо Барси убива жена си и 10-годишната си дъщеря в дома им в Канога Парк, след което се застрелва. Приятели съобщават, че Джо често е отправял заплахи към Джудит и майка й, но никой не го е взел сериозно, което прави ужасната им съдба още по-трагична.

Джери Лий Люис се омъжва за 13-годишната си братовчедка

Тя е само на 13 години, когато Люис се жени за нея (макар Люис и неговите публицисти да настояват, че по това време тя е на 15). Макар Люис да е само на 22 години, Мира Гейл Браун е третата му съпруга и по очевидни причини бракът се пази в тайна, докато британски журналист не го отразява в пресата. Въпреки че скандалът практически унищожава кариерата на Люис, той по-късно прави леко завръщане - и със сигурност не отива в затвора.

Джон Ленън посяга на съпругите си

Джон Ленън е вършил много ужасни неща през живота си, въпреки мистериозната издръжливост на обществения му образ на привлекателно хипи. Най-лошото от това е постоянната му словесно и емоционално насилие върху сина му Джулиан и документираната му физическо насилие върху двете му съпруги.

Както Синтия Ленън, така и по-късно Йоко Оно, признават, че Джон им посяга физически, когато е ядосан, а Ленън дори признава това веднъж или два пъти в интервюта (въпреки че винаги твърди, че поведението му е останало в миналото и вече не е проблем за него).

Джоан Крофърд е сочена за злоупотреба с деца

По време на разцвета си, Джоан Крофорд е една от най-добрите актриси в Холивуд. Тя е известна като перфекционист, поради изключителния си професионализъм и мощно присъствие на екрана. Кроуфорд се жени четири пъти и осиновява общо пет деца.

Въпреки многото фотографии, според които децата й живеят луксозен живот, двамата най-големи осиновени деца, Кристина и Кристофър, са много критични към Крофорд като възрастни. През 1978 г., малко след смъртта на Крофърд, дъщеря й Кристина издава разказана автобиография, наречена "Mommie Dearest " , обвинявайки Крауфорд в систематично емоционално и физическо насилие. Изпотяващият мемоар на Кристина по-късно се адаптира през 1981 г. във филм със същото заглавие, с участието на Фей Дунауей.

Дъщерята на Лана Търнър обвинена в убийството на приятеля на майка си

Дъщерята на Лана Търнър, Шерил Крейн, е обвинена, че е намушкала гаджето на Лана. Жертвата е Джони Стамонато, дребен престъпник, с който Търнър има романтична връзка само за няколко месеца. Крейн, която е на 14 години по онова време, е съдена за убийството и в крайна сметка оправдана, като твърди, че е намушкала Стамонато, след като го чула да заплашва, че ще убие майка й.

Мнозина предполагат, че всъщност самата тя е извършила фаталния удар, а вместо това е допуснала престъплението да бъде лепнато на малката й дъщеря. Други, още по-конспиративно, предполагат, че Крейн е била романтично обвързана с приятеля на майка си. Крейн публикува мемоар през 1988 г., наречен Detour, в който описва подробно инцидента и последвалия процес.

Аферата на президента Кенеди с Мерилин Монро

Умопомрачително е да си представим време в историята, в което новините всъщност помагат да се намали тежестта на президентската афера. Но точно това се случва с доста очевидната, продължителна афера на президента Джон Ф. Кенеди с международния секссимвол Мерилин Монро през 60-те години на миналия век. Джон и Джаки Кенеди са икони на по-светлото американско бъдеще и журналистите очевидно смятат, че ще бъде неуважително и неприлично да подчертава изневярата на Кенеди. Аферата е и остава общоизвестна, но никога не е била публично разпространявана през живота на Джон или Мерилин.

Източник: ranker.com

По статията работи: Елиза Трайкова

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСнимкиЛайфстайлПсихологияИсторияЛюбопитноРецептиСпорт