Начало Лайфстайл За свободното време Любопитно и забавно Звезди, които познават вкуса на банкрута

Звезди, които познават вкуса на банкрута

Звезди, които познават вкуса на банкрута - изображение

Не си мислете, че светът на богатите и известните е само шампанско, купони и пари. Някои холивудски звезди стигат дъното, заради своите мании или лошо управление на финансите и доказват, че невинаги добрият артист е добър финансист.  Представяме ви някои от тях, които познават вкуса на банкрута.

Никълъс Кейдж

Никълъс Кейдж

Никълъс Кейдж е един от най-работещите актьори в Холивуд с кариера, която продължава повече от три десетилетия. Списание „Форбс“ го нарича „един от най-добре платените актьори в Холивуд“ , печелейки 40 милиона долара само за 2016 г. Неприятностите за Кейдж започват със запор върху част от имотите му и сметка от данъчните за 6 млн. долара. Той завежда съдебно дело срещу мениджъра си, обвинявайки го за своето финансово състояние. На едно от съдебните заседания, обаче мениджърът показва договор, според който Кейдж е „пръснал“ над 30 милиона долара за луксозни автомобили, яхти, замъци и бижута. Благодарение на екстравагантния си начин на живот звездата е принудена да продаде свой остров близо до Бахамите. За щастие, през последните години той участва във високобюджетни филми и усилено се бори да възстанови финансите си.

Памела Андерсън

Памела Андерсен

Памела Андерсън е просто още една блондинка с финансови затруднения. Въпреки големия си успех в средата на 90-те години, тя е измъчвана от финансови проблеми още през този период. „Спасителката на плажа“ е търсена от съответните власти за просрочени данъчни задължения. Тя бе принудена да продаде дома си в Малибу за 7.75 милиона долара, за да се разплати. Сигурно си мислите, че тези проблеми са послужили за урок на красавицата. Нищо подобно! Тя продължава да харчи на воля. Надяваме се, че един милион долара, които тя получи при развода си с Рик Соломон, ще и помогнат да си напълни банковите сметки отново.

Майк Тайсън

Майк Тайсън

Някои хора биха помислили, че с $300 милиона приходи за боксовата си кариера Майк Тайсън не би трябвало да има проблем с парите. Да, ама не! Той силно се е постарал да харчи повече, отколкото печели. Пътят към банкрута на „животното“, какъвто е прякорът на Майк, започва през 1997 г., когато той се връща на ринга, но заради отхапано ухо на съперник е дисквалифициран и глобен с 3 милиона долара. Несполуките на боксьора не спират и през 2003 г. обявява банкрут заради дългове от 23 милиона долара, свързани с бракоразводни дела и неплатени данъци. През годините с с харчене на пари звездата профуква над 400 милиона долара.

Ким Бейсинджър

Ким Бейсинджър

Ким Бейсинджър удря дъното през далечната 1989г., когато решава да се включи в инвестиционна група, която купува град Браселтън за огромните през 80-те години- 20 милиона долара. Населеното място е трябвало да се превърне в телевизионен и филмов център, който да привлича туристи. Нещо, което така и не се случва. Ким Бейсинджър се сблъсква с проблеми и през далечната 1993 г., когато е осъдена за отказ от участие във филм. Филмовото студио я глобява с 8 млн. долара. Няколко месеца по-късно Ким публично обявява банкрут.

източник: moneycrashers.com

снимки: gazettereview.com, salon.com

по статията работи: Илияна Стоянова

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимкиПсихологияХрани и ястияЛюбопитноСпорт