Начало Лайфстайл За свободното време Светски шум За първи път: Избраха Мис Свят на инвалидна количка

За първи път: Избраха Мис Свят на инвалидна количка

За първи път: Избраха Мис Свят на инвалидна количка - изображение

Александра Чичикова от Беларус спечели титлата "Мис Свят на инвалидна количка" в първия по рода си конкурс, който се проведе във Варшава. Студентката, която учи психология и социална педагогика, успя да се пребори с конкуренцията от 24 млади жени от общо 19 страни.

Мис Свят на инвалидна количка

Събитието бе организирано от фондация "Единствена", която е създадена от две жени с увреждания, които се стремят да променят нагласите в обществото относно хората с с двигателни увреждания.

"Борете се с тревогите и страховете си", призовават организаторите и допълват: "Целта на конкурса е да променим стандартния образ на дамите в инвалидни колички. Ние се съсредоточихме специално върху личността на красивите момичета, техните ежедневни дейности, социалния им живот, както и бъдещите им планове", споделят те.

мис свят на инвалидна количка

След края на церемонията 23 – годишната победителка смята да продължи да защитава правата на инвалидите по света, допринасяйки с личния си пример. "Убедена съм, че животът ми е пример, че човек, може да бъде успешен, силен, красив и привлекателен, независимо от това дали може да се движи или не. Харесва ми как обществото започва да променя мнението и отношението си към хората с двигателни увреждания", разкрива тя.

мис свят на инвалидна количка

По време на представянето си пред журито, участничките смениха три различни тоалета - национална носия, ежедневно облекло и вечерна рокля. Те отговаряха на въпроси, свързани с техния личен опит, включително и за предизвикателството да прекараш живота си в инвалидна количка.

"Помнете, че вие сте красиви и само това има значение", заключва победителката.

източник: dailymail.co.uk

снимки: cbs.com.au

по статията работи: Илияна Стоянова

5.0, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимкиСоциални грижиНовиниСпортЛюбопитноАнкетиАлт. медицина